Štěpán Filípek
26. listopadu 2012 • 04:59

Léčba na červenobílý zmar? Do Slavie by mohl zamířit Horník!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla by to přestupová bomba. Jenže jejím aktérem by se nestala posila do hráčského kádru, ale mezi klubové šéfy. Pražská Slavia, která tone v depresi a zjevně neví, kudy kam, údajně zvažuje angažování Ivana Horníka, bývalého manažera Sparty či Viktorie Žižkov.

 



Měl přijít velký restart, místo toho je snad ještě hůř. Slavia není daleko od sestupu, není zřejmé, jaká je vlastně její strategie, a mužstvo se topí v bezradnosti. Ideální chvíle na to, aby přišel rázný zásah.

Proto se klub z Edenu podle zákulisních informací zajímá o Ivana Horníka, protřelého fotbalového manažera, jenž však po korupční aféře z roku 2004 až do loňska nesměl ve fotbale působit.

Smutné loučení slávistické legendyFoto Michal Beránek (Sport)

 „Vím, že v současné atmosféře vyvolané další korupční aférou by moje angažmá v jakémkoli klubu vyvolalo nejrůznější reakce. Ale i když jsem ,umazaný‘ minulostí, rád bych se do velkého fotbalu jednou vrátil,“ připustil Horník pro Sport. „V každém případě se zatím vidím jen jako divák na stadionu,“ dodal.

 K žádnému konkrétnímu jednání se Slavií podle informací Sportu ještě nedošlo, je to jen vzájemné oťukávání. Ale červenobílí o Horníkovi uvažovali už v době, kdy se mohl zase oficiálně začít fotbalu věnovat. Na začátku roku 2011 o tom s ním již mluvil i majitel Aleš Řebíček, ale vše nakonec vyznělo do ztracena. 

Horník, jemuž byla odpuštěna polovina desetiletého trestu za korupci, se pak objevil v třetiligovém Chomutově, kde vybudoval slušný kádr. Nedávno však spolupráce skončila.

Slávističtí fanoušci poděkovali loučícímu se VlčkoviFoto Michal Beránek (Sport)

Comeback v nejvyšší soutěži se mohl odehrát v Jablonci, ale jeho boss Miroslav Pelta se v pozici předsedy fotbalové asociace zalekl negativních ohlasů, jež by to vyvolalo. Nabízelo se i obnovení tradičního spojenectví s koučem Zdeňkem Ščasným, jenž nastoupil do Teplic.

Nyní je tedy znovu ve hře Slavia. Tu vede jako ředitel bývalý šéf hokejových Pardubic Zbyněk Kusý a zatím nenabídl jasnou vizi, kam se má aktuálně 11. tým tabulky ubírat.

Kaprálik překonává Berkovce v brance domácího týmFoto Michal Beránek (Sport)

A právě to je Horníkova parketa: dokáže v krátké době obratně poskládat konkurenceschopné mužstvo a vytáhnout ho nahoru.

Pokud se přitom nic nezmění, je zřejmé, že jaro může znamenat další propad Slavie a opravdu existenční starosti v lize.

 Horník by ovšem požadoval jasné kompetence a volnou ruku ve sportovní sféře. „Kdybych se někde v budoucnu přece jen objevil, chtěl bych, aby to mělo hlavu a patu. Abych měl pravomoci a odpovědnost,“ řekl Sportu Horník.

Nabídku působit jako jakýsi poradce nebo šedá eminence by podle všeho odmítl. „Majitel klubu by musel akceptovat mou minulost a zároveň věřit tomu, že mu můžu pomoci jako profík. Vše by muselo být oficiální,“ doplnil.

 Najde k tomu Slavia nebo někdo jiný odvahu?

Společné foto Stanislava Vlčka a Petry Kvitové
Společné foto Stanislava Vlčka a Petry Kvitové

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud