28. prosince 2012 • 04:30

Venku jsem se dostal do slepé uličky, uznal Gecov a kývl Slavii

Autor: Robert Neumann, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok a půl fotbalové zkušenosti v zahraničí v tuto chvíli stačilo. Představy měl fotbalový záložník Marcel Gecov sice jiné, když ale neprorazil v anglickém Fulhamu a poté ani v belgickém Gentu, rozhodl se pro návrat. V pátek podepíše smlouvu s pražskou Slavií, klubem, jehož je odchovancem, ale nikdy za něj první ligu nehrál. „Slavia je správný krok,“ tvrdí fotbalista v rozhovoru pro deník Sport.



Domů do Čech se sice záložník ještě určitě vracet nechtěl, jenže fotbalové štěstí hledal za hranicemi marně, trenéři ho nenechali hrát a to je pak fotbalistovi ouvej.

„Necítil jsem, že bych byl herně vytížený, jak jsem si představoval. Během podzimu jsem nějaké šance dostal, dokonce si myslím, že jsem nehrál špatně, jenže dopadlo to tak, že jsme ze tří zápasů dvakrát prohráli. Pochopil jsem, že pro mě bude lepší odejít,“ konstatoval Gecov.

Bývalý hráč Slovanu Liberec není žádný ufňukánek, rád si ale promluví s trenérem o tom, proč nehraje, v čem by se měl zlepšit.

„Není to vůbec tak, že pokud odehraji tři zápasy a čtvrtý ne, že hned klepu na dveře trenérovi. To mi přijde nedůstojné. Pakliže se ale stane vícekrát, že odehraju dobrý zápas a další nejsem ani v nominaci, tak mi to přijde zralé na to za koučem zajít a zeptat se slušně, v čem to vězí,“ upozornil Gecov.

Teď věří, že fotbalově pookřeje v pražské Slavii, i když si myslel, že v cizině vydrží delší dobu než jen rok a půl.

„Dostal jsem se venku do slepé uličky, rozhodně jsem si nepředstavoval, že se vrátím za rok a půl. Možná jsem si to představoval jinak, jenže to je život. Teď jsem hrozně rád, že se Slavia ozvala, moc si toho vážím. Cítím, že by to měl být pro mě ten správný krok,“ poznamenal fotbalista.

Přitom připustil, že se na Slavii během podzimu nějak speciálně neupínal.

„Nebyl český klub, na který bych se vyloženě soustředil. Vím, že posledních pět kol nebylo ideálních, předtím to bylo super rozjeté, vyhrálo se derby,“ konstatoval Gecov, o něhož měla před odchodem do ciziny zájem i Sparta.

Gecov věří, že si fotbalově polepší a dostane se pravidelně na plac. „Fotbal mě baví, miluju ho. Sedět v pětadvaceti letech na lavičce mě štvalo. Ano, hrát, to je můj prvotní cíl,“ stanovil si před podpisem smlouvy s klubem z Edenu.

Celý rozhovor s Marcelem Gecovem čtěte v pátečním deníku Sport.

Defenzivní záložník Marcel Gecov už bude zase slávistou! V pátek by měl se Slavií podepsat smlouvu.
Defenzivní záložník Marcel Gecov už bude zase slávistou! V pátek by měl se Slavií podepsat smlouvu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud