Richard Šíma
18. února 2013 • 11:40

Už podepsal! Baroš věnuje svůj plat v Baníku na mládež

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na překvapivě dlouhou dobu se v pondělí krátce před polednem upsal Baníku útočník Milan Baroš. Ačkoliv se očekává, že na Bazalech stráví pouze letošní jaro, kontrakt má platnost až do léta roku 2014. Bývalý reprezentant ale zatím odmítá spekulovat o tom, co bude, až letošní sezona skončí.



Zarostlý Milan Baroš se představil jako nová posila Baníku Ostrava.Foto ČTK
„Teď se soustřeďuji pouze na nejbližší čtyři měsíce. O tom, co bude dál, se teď vůbec nemá cenu bavit,“ pravil Milan Baroš.

Před novináře přišel v dresu s číslem 27, v němž před jedenácti lety v Baníku hrával. V současné době patřilo toto číslo v ostravském klubu Dominiku Krautovi, ten se jej v Barošův prospěch vzdal.

„Nebyla to žádná moje podmínka. Ale když se mě ptali, jaké číslo bych chtěl, řekl jsem, že vztah mám k té sedmadvacítce a jinak že je mi to jedno. Dominikovi pak ten dres za to, že mi to číslo nechal, věnuju. Ať má památku,“ pravil Baroš.

Věnovaný dres nebude jediným darem, který slavný navrátilec v průběhu svého nového angažmá ve svém mateřském klubu Baníku poskytne.

Podepsal smlouvu, která mu zaručuje dvacetitisícový základní plat plus prémie. Baroš ale veškeré peníze, které v Baníku vydělá, věnuje na rozvoj klubové mládeže.

Ačkoliv je ostravský klub už delší čas v ekonomické tísni, základní mzdy hráčům pravidelně chodí. Takže se mládež Baníku finančního daru nejspíš skutečně dočká.

Šéf Baníku Petr Šafarčík a Milan Baroš na tiskové konferenci v Ostravě při podpisu smlouvy
Video se připravuje ...

„Na podzim jsem Baníku daroval milion korun, takže by bylo divné, kdybych si teď řekl o dva za to, že tady budu hrát,“ vysvětlil Baroš, proč se de facto zřekl jakékoliv finanční odměny za své působení v Ostravě.

Přiznal, že po dlouhé herní pauze a období, kdy se nemohl v Galatasarayi plnohodnotně připravovat, cítí manko, které musí dohnat.

„Budu trénovat dvoufázově. Jestli nastoupím hned do prvního utkání s Českými Budějovicemi, to nevím. Jde taky o to, že trenér Pulpit tu přípravu na první zápas nějak koncipoval a nemá asi cenu mu jeho plány hned nabourávat,“ řekl Baroš tajemně.

„Každopádně jsem připraven Baníku pomoci k tomu, aby se zachránil v lize. To je v této chvíli to nejdůležitější,“ dodal hráč.

Zarostlý Milan Baroš se představil jako nová posila Baníku Ostrava.
Zarostlý Milan Baroš se představil jako nová posila Baníku Ostrava.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud