19. března 2013 • 05:00

Rekordní vyloučení: Vorel předstihl Řepku, Stráský získal slávu

Autor: rjm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce pražské Dukly Jan Vorel se v neděli v Gambrinus lize na hřišti Viktorie Plzeň ani neohřál a sudí Drábek jej už v 24. sekundě poslal z placu, když se střetl s unikajícím Stanislavem Teclem. Stal se tak nejrychleji vyloučeným hráčem po začátku zápasu v historii Gambrinus ligy. Server iSport.cz vybral tři příklady, kdy fotbalisté ani nestihli propotit dres a už šli z placu.



1. Stráský: Chtěl jsem být slavný, nějak začít musím

Nelichotivé prvenství patří českobudějovickému útočníkovi Tomáši Stráskému z roku 2010. Ten se jako střídající hráč v duelu s Ústím nad Labem pakoval ze hry už po devatenácti sekundách po příchodu na trávník.

Tam se dostal v 85. minutě. Jihočeši tehdy nezvládli rohový kop a soupeř šel do brejku. Stráský ve snaze vypíchnout unikajícímu domácímu hráči míč trefil soupeře. Z rekordních tabulek tak vymazal Tomáše Řepku, jenž vedl od roku 2008 žebříček hříšníků s vyloučením po 26 sekundách.

„Raději bych mu ten rekord nechal, zrovna po takovém rekordu jsem netoužil. Ale třeba ho bude chtít zpátky a zase mi ho vezme,“ věřil tehdy Stráský. To se ale nestalo. „Přál bych si být v něčem slavný, no nějak se začít musí,“ dodal v rozhovoru s novináři.

Trenér Jaroslav Šilhavý tehdy svému svěřenci ani nic nevyčítal, spoluhráči si ze Stráského ale dělali legraci. „Smáli se mi a oprávněně. Ta situace byla hodně úsměvná. Po devatenácti vteřinách jít ven, to je hodně rychle,“ uznal útočník.

Ten tehdy prohlásil, že schvaluje, aby se fauly na unikající hráče tvrdě trestaly. „Kdyby se to netrestalo, tak by se takové protiútoky přerušovaly mnohem častěji a bez hrozby postihu. To by hře jen uškodilo. Faulující musí pykat. Tohle pravidlo uznávám,“ řekl v roce 2010 Stráský.

„Pouhých devatenáct vteřin bych bez sprchy zvládl, já se ale celý druhý poločas rozcvičoval a byl už zpocený. A navíc jsem při sražení Volka šel do skluzu a ušpinil se,“ doplnil s úsměvem.

2. Řepka připravil zkratem svojí Spartu o titul

Před Stráským vládl ligovým „červenáčkům“ Tomáš Řepka. Svůj rekordní zápis zaznamenal krátce před koncem ligy na Letné v duelu s Brnem. Tam už po 26 sekundách musel ze hřiště, když v přerušené hře hodil míč do obličeje Aleše Besty.

Rozhodčí neměl s tehdejší modlou sparťanských fanoušků slitování a okamžitě ho vyloučil.

Sparta pak v deseti utkání nezvládla a prohrála. Nakonec ztratila i mistrovský titul, za což se Řepka všem vyznavačům letenských barev omlouval. „Připadám si strašně,“ prohlásil tehdy Řepka. Od vedení klubu dostal pokutu ve výši 200 000 korun.

Řepka byl v té době nejrychleji vyloučeným hráčem české nejvyšší soutěže po začátku utkání. I o tenhle primát ale v neděli přišel.

3. Vorel: Hrát dvacet sekund je tristní, faul to nebyl

Bouřliváka Řepku vymazal z rekordních tabulek obránce Dukly Jan Vorel. Ten se po osmnácti sekundách střetl s unikajícím plzeňským Stanislavem Teclem. Sudí Drábek situaci vyhodnotil jako faul a navíc Vorlovi udělil červenou kartu.

„Došlo ke kontaktu, ale vrazil spíš on do mě. Takže si myslím, že o faul ani nešlo,“ vykládal obránce Dukly. Směrem k sudímu pak řekl: „Každý dělá chyby, ale z mého pohledu dát hráči ve 20 sekundě červenou, to musí být sudí stoprocentně přesvědčený. Já opakuju, že on do mě vběhl. Tohle bylo špatné řešení.“

I Vorlovi je jasné, že jeho rekord mu v Gambrinus lize jen tak někdo nevezme. „Je to kuriozita, která tady dlouho nebyla a asi dlouho nebude. Dvacet sekund na hřišti, to je tristní.“

Sudí Drábek byl nemilosrdný. Už po 24 sekundách vytáhl po střetu plzeňského Stanislava Tecla s Janem Vorlem z Dukly červenou kartu. Stoper Pražanů musel z placu.
Sudí Drábek byl nemilosrdný. Už po 24 sekundách vytáhl po střetu plzeňského Stanislava Tecla s Janem Vorlem z Dukly červenou kartu. Stoper Pražanů musel z placu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud