Jonáš Bartoš
31. března 2013 • 00:01

Gól Plzni? Pro mě je víc než na Chelsea, radoval se střelec Lafata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připravovali se na něj obzvlášť pečlivě. Dobře věděli, odkud číhá největší nebezpečí Sparty. Davida Lafatu obránci Plzně stejně neuhlídali. Letenskému bombarďákovi totiž stačila jedna velká příležitost, aby rozhodl šlágr ligového jara. „Věřil jsem, že nám to tam padne,“ radoval se jednatřicetiletý střelec.



Exjablonecký šutér si po přestupu do Sparty drží slušnou gólovou bilanci. V osmém zápase vstřelil čtvrtý gól a zatím plní očekávání, se kterými jako drahá posila na Letnou přišel. Ve vypjatém duelu s Plzní právě on zařídil důležité tři body.

V 68. minutě si počkal na centr Krejčího a nekompromisně zavěsil. Buch a gól, neomylně a přesně jako to zvládl už tolikrát. „Dostal jsem z levé strany hezký centr, snažil jsem se to trefit a povedlo se. Nevím, jestli to byla úplně tutovka. Na balon jsem čekal, takový centr jsem chtěl a podařilo se to proměnit,“ hodnotil rozhodující akci.


Sparta se díky výhře v tabulce dotáhla na vedoucí Plzeň, za kterou nyní zaostává už jen o skóre. „Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale pořád zbývá devět kol do konce. Zápas byl důležitý, ale nebyl rozhodující,“ připomněl současnou vyrovnanou situaci na čele Gambrinus ligy.

Děkovačka s fanoušky po vítězství Sparty nad Plzní - vpravo střelec rozhodujícího gólu David LafataFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Celkově je vyrovnaná tabulka pro ligu dobrá, aspoň to pro lidi bude zajímavější. Samozřejmě doufáme, že se na konci budeme smát my,“ dodal Lafata.
 
Gól do sítě Plzně řadí v letenském dresu zatím úplně nejvýš. Dokonce výš než ten do sítě Petra Čecha na Stamford Bridge proti Chelsea. „Určitě, protože byl vítězný,“ culil se skromný kanonýr, který se šestnácti zásahy opět vládne ligové tabulce střelců a útočí na třetí triumf za sebou.


Lafata na hřišti vydržel do 81. minuty, kdy ho vystřídal Roman Bedář. Při odchodu z trávníku si užíval ovací ve stoje. „Bylo to krásné. Celkově atmosféra byla nádherná, za to bych lidem rád poděkoval. Máme velikou radost, akorát toho dneska bylo dost,“ pravil útočník.

Spartu nyní čeká možná rozhodující období jara. Třikrát se utká s Olomoucí (z toho dvakrát ve čtvrtfinále poháru), pak derby se Slavií a výjezd na Bazaly proti Baníku. „Klíčové období to není, ale může být rozhodující,“ tušil Lafata.

Čelo tabulky:

  Tým Z V R P Skóre B
1. Plzeň 21 13 5 3 37:14 44
2. Sparta 21 13 5 3 34:15 44
3. Olomouc 21 11 6 4 32:17 39
4. Jablonec 21 10 8 3 36:22 38
5. Ml. Boleslav 21 9 4 8 23:24 31

Celou tabulku a statistiky najdete zde »

Fotbalisté Sparty se radují z gólu Davida Lafaty
Fotbalisté Sparty se radují z gólu Davida Lafaty

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud