Pavel Janega
14. dubna 2013 • 10:02

Matějovský: Slavia hrála na hranici svých možností. Ale derby je naše!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Vítězství nad Slavií chutná o něco víc, ale jde pouze o dílčí úspěch. To jsou slova kapitána fotbalové Sparty Marka Matějovského, který se výrazně podílel na včerejší výhře letenského celku v derby 3:1. Podle jeho názoru slávisté odehráli zápas na hranici svých možností, přesto se proti rozjeté Spartě nezmohli ani bod.



"Vítězství nad Slavií chutná samozřejmě o trošku víc. Je to největší zápas v lize. Ale v podstatě to je pořád jen dílčí úspěch," vyprávěl po zápase Marek Matějovský. A pochvaloval si atmosféru na stadionu. "Máme tři body, diváci byli fantastičtí. Všechno do sebe zapadlo, jak mělo."

Nezatrnulo vám ale v momentě, kdy Slavia snížila?
"O poločase jsme se bavili o tom, abychom ji hlavně nepustili do hry nějakým gólem. To se bohužel stalo. Trenér Lavička nám dokonce říkal, že výsledek 2:0 v poločase je ošidný, ať nic nepodceníme. Ale pak jsme zase přidali a slávisté už žádné výraznější šance neměli. Takže z mého pohledu jsme vyhráli zaslouženě. Ale beru to s pokorou, nechci, aby to zase vyznělo, že jsem byl jízlivý."

I z tribuny bylo vidět, že Sparta je o dost silnější...
"Takhle bych to neřekl. Věděli jsme, jaké utkání nás čeká. Ta atmosféra vás prostě vyhecuje k maximálnímu úsilí. Bylo vidět, že Slavia hrála na hranici svých možností a nechtěla dát svoji kůži lacino. Přitvrdili ve středu pole a do mnoha skluzů chodili podrážkou dopředu."

Bylo těžké udržet nervy při těchto ostrých soubojích?
"S rozhodčím jsem byl v kontaktu a odřídil to s přehledem. Akorát jsem mu říkal, ať na to kouká, protože kolikrát si to říkalo o zranění. Podle mě tam byly dva nebo tři skluzy podrážkou. A jakmile jde takový zákrok na stojnou nohu, tak může být zle.“

Bylo to tvrdé! Lafata, Vácha a Krejčí hodnotí vítězné derby
Video se připravuje ...

Překvapilo vás, že Slavia nasadila Davida Hubáčka, který vám pak pomohl ke dvěma gólům?
"Upřímně řečeno ani nevím, proč jeden z jejich stoperů (Bortel) nehrál. Někdo říkal, že měl snad nějaké problémy. Ale na druhé straně, David Hubáček je zkušený hráč a my jsme se chystali celkově na Slavii. Po této stránce jsme to zvládli. Pro nás je teď důležité vítězství, tři body a to, že derby je naše!"

Marek Matějovský předává při střídání kapitánskou pásku Jiřímu Jarošíkovi
Marek Matějovský předává při střídání kapitánskou pásku Jiřímu Jarošíkovi

Mohou být vítězné zápasy s Plzní a Slavií klíčové v boji o titul?
"Já doufám, že jo. Určitě bychom si to přáli, ale ještě nás čekají těžká utkání. Chceme se na ně nachystat co nejlíp, abychom zbytek sezony odehráli vítězně a pohár zvedli. Nebudu zastírat, že v neděli budu držet palce Slovácku (v utkání s Plzní)."

Bitva o titul je prsa na prsa a každé zaváhání může rozhodnout. Je to po psychické stránce náročné?
"Hodně. Ale o tom se ví, že angažmá ve Spartě není jednoduché. Ať hrajete o titul nebo ne, tak musíte vyhrávat a pod tlakem jste pořád. Kdo se s tím nevypořádá, tak tady nemůže hrát. Zatím to zvládáme a doufám, že to vydrží. Titul chceme a uděláme pro něj maximum."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud