Karel Häring
30. května 2013 • 05:00

Lavička ve Spartě zůstane i bez titulu. Byl by to ale neúspěch, říká

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když fotbalová Sparta nenaplní cíl pro sezonu v podobě zisku mistrovského titulu, kouč Letenských Vítězslav Lavička se nemusí bát o místo. Šéf klubu Daniel Křetínský mu totiž vyjádřil podporu i pro další sezonu. „Je to signál, že rozdělaná práce má správný směr,“ konstatoval trenér Sparty v rozhovoru pro deník Sport.



Sparta šla do sezony s jasným cílem. Vybojovat titul a proměnit herní tvář týmu. Jenže před posledním kole ztrácejí Letenští na lídra z Plzně dva body a mají tak ke koruně pro krále českého fotbalu o pořádný kus dál.

V posledních letech platilo, že prakticky při neúspěchu sáhl majitel Sparty po novém kouči. To ale tentokrát neplatí. I kdyby finiš ligy neskončil titulem, Lavička na Letné zůstane.

„Slyšel jsem to od pana Křetínského, když jsme přijeli z Brna a řešili aktuální situaci. Určitě neděláme všechno bez chyb, ale myslím, že směr je nastavený dobře. Nicméně uvidíme, jaká bude situace po sobotě,“ konstatoval Vítězslav Lavička.

I on si dobře uvědomuje, že pro Spartu je jedinou metou v Gambrinus lize mistrovský titul. „Pořád máme šanci, je určitě vyšší než byla po utkání v Brně,“ vyhlíží sobotní derby s Duklou s nadějí, že se ještě jeho tým třeba vyšvihne na první místo před Plzeň.

Ale je připravený i na situaci, kdy se bude slavit titul v západočeském městě. „Z pohledu sezonních cílů by to bylo nenaplnění našich met. Jedním z nich bylo vítězství v Gambrinus lize a s ním spojená možnost utkat se o účast v Champions League,“ přiznává kouč.

„Na domácí scéně jsme bohužel odehráli zápasy, které jsme, při vší úctě k soupeři, měli zvládnout lepším výsledkem.“

Když měl trenér Sparty vybrat, jaké slovo by nejlépe vystihlo případné druhé místo jeho týmu (neúspěch, zklamání, selhání) měl jasno. „Selháním bych to nenazýval. Zklamání by to bylo z pohledu nás všech, co jsme tady na Spartě,“ vysvětloval kouč.

A co se týče hodnocení slovem neúspěch? „Tak je to tady na Spartě dlouhodobě nastavené. První místo = úspěch, všechno ostatní neúspěch,“ potvrdil Lavička.

Rozhovor s trenérem Sparty Lavičkou čtěte ve čtvrtek v deníku Sport.

I když fotbalová Sparta nenaplní cíl pro sezonu v podobě zisku mistrovského titulu, kouč Letenských Vítězslav Lavička se nemusí bát o místo. Šéf klubu Daniel Křetínský mu totiž vyjádřil podporu i pro další sezonu.
I když fotbalová Sparta nenaplní cíl pro sezonu v podobě zisku mistrovského titulu, kouč Letenských Vítězslav Lavička se nemusí bát o místo. Šéf klubu Daniel Křetínský mu totiž vyjádřil podporu i pro další sezonu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud