11. srpna 2013 • 21:25

Hořava+Darida? Spolupráce funguje, jejich gól zachránil Plzeň

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólový expres ubral na tempu, Plzeň se na tři body proti Znojmu tentokrát pořádně nadřela. Poprvé v sezoně vstřelila jen jednu branku, rozhodující moment přišel v 56. minutě. Po přihrávce Tomáše Hořavy skóroval Vladimír Darida, který se trefil podruhé v sezoně. Trenéra Pavla Vrbu může vedle výhry těšit i fakt, že jeho střední záložníci si dál udržují výtečnou formu a vysokou produktivitu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 8. • 19:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
0:1
ONLINE
11. srpna
19:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 56. Darida

Sestavy

Domácí: Hrubý – Hříbek, Hnaníček, Jonov (C), Mudra – Buchta, Lacko (67. Zeba) – Helísek (82. Vašíček), Nepožitek, Cihlář – Heinz (61. Reljić). Trenér: Leoš Kalvoda.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Procházka, Hejda, Limberský – Darida (90. Hanousek), Horváth (C), Hořava – Rajtoral (70. Petržela), Wágner, Ďuriš. Trenér: Pavel Vrba.

Náhradníci

Domácí: Drobisz, Simerský, Tomeček, Okleštěk, Zeba, Vašíček, Reljić

Hosté: Bolek, Čišovský, Hanousek, Petržela, Kovařík, Tecl, Veselinovič

Karty

Domácí: Heinz, Jonov, Nepožitek

Hosté: Rajtoral

Rozhodčí

J. Jech – O. Pelikán, R. Hájek – Kalenda

Stadion

Městský stadion - Srbská, Brno

Návštěva

4680 diváků

Západočeši opět protočili sestavu, záložní řada nastoupila v jiném složení. Uprostřed hřiště poprvé vedle sebe hráli Horváth, Darida i Hořava, druhý jmenovaný tentokrát v pozici podhrotového hráče. Na krajích hřiště je pak doplňovali František Rajtoral a Michal Ďuriš.

Znojmo v brněnském azylu dlouho příkladně bránilo, Západočeši v prvním poločase nenašli recept na pozornou defenzivu. „Plzeň musí přidat, jinak by to byl propadák, pokud se Znojmem nevyhraje. Trenér v šatně udělá asi bouřku, chybí tomu agresivita a větší podpora útočníků,“ kritizoval představení Horvátha a spol. v poločasovém studiu TV Fanda bývalý trenér Petr Uličný.

Západočeši ani v druhém poločase příliš neoslňovali, cíl ale splnili. O gólový moment se v 56. minutě postarala dvojice Hořava, Darida. Prvně jmenovaný výtečně potáhl balon do vápna, přesně našel Daridu a plzeňský reprezentant neměl problém se zakončením.

Střední záložníci Plzně pokračují ve skvělé bilanci. Horváth, Darida i Hořava pravidelně střílí góly, dohromady už se do statistik zapsali sedmkrát. Je úplně jedno, kdo z nich nastoupí. Navíc ukázali, že můžou hrát všichni tři vedle sebe, což do utkání se Znojmem v mistrovském utkání kouč Vrba ještě nevyzkoušel.

„Znojmo hrálo zodpovědně, nedávalo nám prostor. Měli jsme s tím problém, v útočné fázi jsme se neprosazovali tak jako v minulých utkáních. Proto byl zápas vyrovnaný, asi vyhrálo šťastnější mužstvo,“ hodnotil utkání v TV Fanda plzeňský kouč Pavel Vrba.

Radim Nepožitek ze Znojma (vlevo) a Vladimír Darida z Plzně.
Radim Nepožitek ze Znojma (vlevo) a Vladimír Darida z Plzně.

„Plzeň má kvalitní mužstvo, je malý zázrak, že se nám podařilo uhrát slušný výsledek. Poctivě jsme bránili, ale chyběla nám odvaha směrem dopředu. Na 0:0 hrát nejde,“ přidal se jeho znojemský protějšek Leoš Kalvoda.

Mistrovský tým vstřelil poprvé v sezoně jen jednu branku, díky těsné výhře ale stejně jako Sparta drží stoprocentní bodovou úspěšnost. Do souboje podzimu, který je v plánu příští sobotu, půjdou oba největší rivalové ve stejné pozici.

„Na takový zápas se moc chystat nemusíme, bude to patřičně vyhecované. Věřím, že zápas bude pouze o fotbale, střetnou se v něm mužstva, která mají nejvyšší ambice. Doufám, že to bude diváky bavit a nám se podaří soupeře porazit," řekl Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud