30. září 2013 • 16:59

Slavia si stěžuje na chování Lavičky: To on fanoušky vyprovokoval

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se to chová? Co to dělá? Vedení fotbalové Slavie si v oficiálním prohlášení stěžuje na trenéra Sparty Vítězslava Lavičku, který prý spolu s realizačním týmem vyprovokoval letenské fanoušky k vběhnutí na hrací plochu. "Sešívaní" se zároveň rozhodli nepodávat stížnost na výkon rozhodčího Libora Kovaříka a žádají, aby bylo upuštěno od potrestání kapitána Karola Kisela.



REAKCE SPARTY:
"AC Sparta Praha naprosto odsuzuje a distancuje se od excesů, které provázely derby v ochozech a v závěru i na hrací ploše. Především je ale třeba upozornit na absolutní selhání pořadatelské služby. Zároveň považujeme za absolutně nepřípustné, aby Slavia jakýmkoliv způsobem hodnotila našeho trenéra a celý realizační tým."

Slavii se nelíbí, že Vítězslav Lavička a jeho realizační tým vyprovokovali události v sektoru fanoušků Sparty po skončení utkání. Podle červenobílého klubu se zapříčinili o to, že příznivci Sparty vstoupili na hrací plochu.

"Vedení Slavie se podivuje nad chováním trenéra Lavičky a členů realizačního týmu," stojí v tiskovém prohlášení vršovického klubu.

"Nad chováním trenéra Lavičky se Slavia podivuje o to více, že právě tito fanoušci nejen v průběhu utkání na hřiště vhazovali pyrotechniku a jiné předměty, kterými mimo jiné ohrožovali kapitána Karola Kisela při rozehrání rohového kopu, a zapříčinili tak celkem třikrát přerušení zápasu," pokračuje Slavia.

Zároveň tvrdí, že jednáním fanoušků Sparty se nechali vyprokovat "i do té doby sportovně fandící fanoušci Slavie", a proto prý na trávník vběhli také oni.

"Není v silách žádné pořadatelské služby zabránit mase diváků opustit své sektory a vstoupit na hrací plochu," omlouvil se klub a poukázal na to, že hrřiště není ohraničeno žádným plotem.

Lavička už po zápase řekl, že fanouškům po derby zatleskal, aby jim poděkoval za vytvořenou atmosféru. "Ale incident, který nastal potom, to na potlesk není," dodal.

Sudí chyboval, ale netrestejte Kisela

Slavia se také rozhodla nepodávat stížnost na výkon rozhodčího Libora Kovaříka, který se podle "sešívných" dopustil chyby před prvním gólem Sparty.

"Chybnými verdikty nejen poškodil Slavii, ale zároveň hrubým způsobem ovlivnil vývoj a výsledek utkání. Slavia však tuto záležitost ponechává plně v kompetenci Komise rozhodčích FAČR, aby výkon sudího Kovaříka v sobotním derby posoudila a zhodnotila," píše se v prohlášení.

Zato Slavia podá podnět Komisi rozhodčích i Disciplinární komisi FAČR, aby bylo upuštěno od potrestání kapitána Slavie Karola Kisela, který byl v posledních minutách duelu vyloučen.

"Vedení Slavie se domnívá, že hráč se nedopustil žádného prohřešku proti pravidlům fotbalu, natož prohřešku, za který by mu měla být udělena žlutá a následně červené karta. Nespravedlivé vyloučení a následné oslabení týmu v závěru utkání bylo dostatečným trestem jak pro dotyčného hráče, tak pro Slavii Praha," zakončil klub.

Karol Kisel při souboji s Costou během derby v Edenu
Karol Kisel při souboji s Costou během derby v Edenu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud