21. listopadu 2013 • 04:50

Dukla může s Kozlem ustoupit. Pro Plzeň by byl za Vrbu ideální

Autor: neu, kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň urgentně hledá nástupce za Pavla Vrbu. A podle včerejších informací to vypadá, že se v první řadě skutečně zaměří na získání Luboše Kozla z pražské Dukly. I když se majitel klubu z Julisky Petr Paukner nechal v minulosti slyšet, že jej neuvolní, podle zdrojů Sportu jsou funkcionáři pražského klubu připraveni se zástupci obhájce titulu jednat.



Generální manažer Plzně Adolf Šádek po oznámení konce Pavla Vrby potvrdil, že jedním z adeptů na trenérské místo je Luboš Kozel. "Je na seznamu, ale v Dukle má platnou smlouvu," připomněl.


Plzeň už Duklu oslovila, napoprvé uslyšela ne. Zástupci klubu dlouhodobě opakují, že svého trenéra nechtějí pustit. "Jsem jednoznačně proti tomu. Jedna z věcí, která urychlila můj kapitálový vstup do Dukly, byl právě trenér," prozradil už v říjnu zámožný majitel Dukly Petr Paukner v rozhovoru pro internetový portál ceskapozice.cz.

Podle informací Sportu však oba kluby ještě zasednou k jednacímu stolu. Naděje, že Kozel usedne od zimy na lavičku Viktorie, je údajně velmi solidní.

Západočeši o Kozlovi uvažovali už v době, kdy bylo ve hře Vrbovo angažmá u slovenské reprezentace. V herním projevu Dukly lze totiž nalézt poměrně dost shodných prvků s hrou Viktorie, někteří dokonce o týmu z Julisky mluví jako o „druhé Plzni“.

Ve čtvrtečním Sportu najdete exkluzivní rozhovor s Jaromírem Jágrem, téma o Zlatém míči či o nástupci Pavla Vrby v PlzniFoto Archiv Sport

Ohledně herní filozofie by byl s vedením na jedné vlně. Je přísným typem trenéra. Otázkou je, jak by si „sedl“ s matadory, při jeho premiérovém angažmá v lize (Jablonec) mu právě neshody se staršími hráči zlomily vaz. Nyní je však už výrazně zkušenější.

Pokud varianta s Lubošem Kozlem nevyjde, na plzeňském seznamu jsou i další kandidáti. Mluví se například o Stanislavu Levém, Karlu Jarolímovi či Dušanovi Uhrinovi mladším.

Pavel Vrba na jednom z posledních tréninků Plzně. Fotograf deníku Sport pořizoval snímek přes plot.
Pavel Vrba na jednom z posledních tréninků Plzně. Fotograf deníku Sport pořizoval snímek přes plot.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud