21. listopadu 2013 • 12:25

ŠEST bodů, které bude vedení Plzně požadovat po nástupci Vrby

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaké úkoly čekají nového trenéra Viktorie Plzeň, aby uspěl? Portál iSport.cz sepsal šest bodů, které po něm bude vedení klubu požadovat. Zaprvé – musí zachovat atraktivní pojetí hry a mít výsledky. Asi nejdůležitější úkol. Také musí psychicky ustát tlak. Vyjít s osobnostmi kabiny a být akceptovatelný pro fanoušky.



1. Zachovat atraktivní pojetí hry
Generální manažer Plzně Adolf Šádek tvrdí, že klubová koncepce a filozofie nespočívá v jednom člověku. Dodal, že každý je nahraditelný, i trenér Vrba. A proto věří, že najde stejně kvalitního kouče, se kterým zůstane Plzeň na špici a nadále bude bavit fanoušky pohledným fotbalem. To Kozel na poměry Dukly zvládá solidně, uměl to i Jarolím v mistrovských sezonách se Slavií.

2. Hrát evropské poháry
Plzeň nechce spadnout zase do šedého průměry či podprůměru ligy. A ani v nejmenším si nepřipouští, že by se to mohlo stát. I po odchodu Vrby bude cílem Plzně titul a úspěch v Evropských pohárech, odkud tečou miliony. Z Ligy mistrů dokonce stamiliony. K udržení konkurenceschopného týmu to je nezbytné.

3. Schopnost ustát očekávaný tlak
Trenéra, který nahrazuje úspěšného předchůdce, nečeká snadný úkol. Pavel Vrba zařídil, že si fanoušci navykli na vynikající výsledky a atraktivní fotbal. Jestli se tohle jeho nástupci nepodaří, bude zle. S každý špatným výsledkem tlak poroste. Každý jeho krok bude sledován, každý jeho pokyn porovnáván s Vrbovými.

4. Vyjít s hlavními osobnostmi týmu
Šéfem kabiny je Pavel Horváth. On ji řídí. Všichni ho poslouchají. Mezi zkušené hráče se řadí také např. David Limberský nebo František Rajtoral. Klíčové muže ze základní sestavy si musí nový trenér Viktorie získat na svou stranu. To je základ. Jakmile bude kabina rozklížená, o to těžší bude navázat na Vrbovu práci.

5. Mít přehled o tuzemských mladých hráčích
Pavel Vrba si ve spolupráci se sportovním vedením za pět let pokaždé úspěšně vytipoval náhradu za odcházející hvězdy (třeba Pilaře či Jiráčka). Díky tomu se Plzeň rychle vzpamatovala ze ztráty svých nejlepších hráčů a letos mohla znovu vyhrát titul a podruhé se kvalifikovat do Ligy mistrů. Přehled o tuzemských mladých hráčích je důležitý i v tom, že možná už po sezoně se bude muset zalepit díra po Pavlu Horváthovi. Bude to někdo ze současného týmu? Ne?

6. Být přijatelný pro plzeňskou veřejnost
Naslepo můžeme vypálit hned dva trenéry, které by fanoušci Plzně jen těžko skousli – František Straka a Michal Bílek. Ačkoliv oba v západočeském klubu už působili (a Straka odvrátil sestup do druhé ligy), momentálně by byli pro veřejnost neakceptovatelní. Bílek si pokazil jméno u reprezentace. Naopak trojici Kozel, Šilhavý, Levý by fanoušci pravděpodobně schválili. Otazník visí nad Jarolímem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud