4. prosince 2013 • 04:00

Slavia, Bakoš, nebo sparťan Pauschek? Volte ZKLAMÁNÍ PODZIMU

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Fotbalová Gambrinus liga nabídla ve své první části řadu zajímavých momentů. V seriálu iSport.cz, kde se ohlížíme za úvodními šestnácti koly, představujeme PĚT ZKLAMÁNÍ podzimu. Jaký propadák vyberete v anketě iSport.cz? 



Výsledky Slavie

Vybrat jednoho viníka mizerné formy Slavie nejde. Je to snad trenér Michal Petrouš, který od týmu po tragických výsledcích odešel? Ne! Na podzimním propadáku se podílí celý tým. Nebýt pondělního vítězství nad Slovanem Liberec (2:1), přezimovali by „sešívaní“ na posledním místě tabulky. To není dobrá vizitka pro klub s bohatou historií, který ještě před čtyřmi lety slavil titul. Za pouhé čtyři výhry, čtyři remízy a osm proher sami fanoušci udělili Slavii na transparentu při pondělním utkání s Libercem školní známku 5. Pyšnit se Slavia nemůže ani vstřelenými góly (12). Vůbec ofenziva je nejslabší článek červenobílých. I proto v závěru podzimu nastupoval na hrotu záložník Martin Juhar.

Marek Bakoš, útočník Plzně

Měl být útočníkem Plzně číslo jedna. Jenže úvod sezony vynechal kvůli zranění a zpátky do sestavy se už neprodral. Nejprve kouč Pavel Vrba prosazoval v útoku Tomáše Wágnera, v závěru podzimní části sázel na Stanislava Tecla. Bakoš zasáhl do jedenácti ligových zápasů, v nichž ale odehrál pouhých 337 minut. Střelecky se prosadil pouze jednou, druhý zásah v nynější sezoně zaznamenal v Lize mistrů na hřišti CSKA Moskva. Bakoš se možná jako jeden z mála hráčů v týmu těší na změnu trenéra...

Lukáš Pauschek, obránce Sparty

O pozici největšího zklamání na Letné soupeřil s Kamilem Vackem, kterému se podzim také nepovedl. Jenže za něj Sparta nic nezaplatila, získala ho na roční hostování. To Pauschek stál 12 milionů korun a měl být plnohodnotným členem sestavy. „Odevzdám všechno, co ve mně, abych Spartě pomohl,“ hlásil v létě Pauschek. Ale nepomohl. V lize si nepřipsal jediný start, odehrál pouze dva pohárové zápasy a byl u výbuchu s Häckenem v Evropské lize. První zápas (2:2) odehrál téměř celý. V odvetě (0:1) naskočil do hry v 41. minutě, ale už v 67. ho vystřídal Roman Bednář. Měl smůlu i v tom, že na krajích obrany se prosadili a teď září Costa s Kadeřábkem.

Jan Chramosta, útočník Mladé Boleslavi

Čekaly se od něj góly. Spousta gólů. Jenže se v šestnácti zápasech trefil pouze čtyřikrát. A to odehrál 1291 minut. Asistence? Jen dvě. Jan Chramosta nemůže být se svoji produktivitou spokojený. Že by ho poznamenalo těžké zranění? Už na jaře naskočil do devíti zápasů, pomalý rozjezd označoval za „restart kariéry“. Ale zatím není ve formě, jakou se pyšnil pár let zpátky. Kde jsou ty časy, kdy po něm prahla Sparta, ale odmítala zaplatit Mladé Boleslavi desítky milionů?

Michal Ordoš, útočník Olomouce

Dalším velkým aspirantem na zařazení do výčtu zklamání byla příbramská obrana, která inkasovala nejvíce branek v lize (33). Ale přeci jen od fotbalistů Sigmy Olomouc se toho čekalo daleko víc. Ordoš, který v minulé ligové sezoně nasázel čtrnáct branek, se na podzim trefil jen třikrát, přičemž zasáhl do patnácti zápasů. Hra a výsledky Olomouce jsou celkově bídné. A vedení klubu už naznačilo, že budou padat hlavy. „V každém utkání nás jeden z hráčů nepodržel, nemohli jsme fungovat jako tým, a tak jsme ztráceli spoustu bodů. Když nejsme spokojeni, musíme kádr změnit,“ prohlásil Zdeněk Psotka, generální manažer Sigmy. Dotknout se změny i Ordoše?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud