5. prosince 2013 • 04:40

Slavia hledá gólového útočníka. Chtěl bych Kadlece, zasnil se Koubek

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapra, salát i cukroví může o Vánocích pojídat v klidu, nějaké dárky pod stromečkem jistě také najde. Miroslav Koubek se Slavií unikl ostudě a výhrou s Libercem odvrátil poslední pozici v ligové tabulce. Kouč sešívaných ale dobře ví, že nejhorší práce přijde na jaře. Slavia především musí najít gólového útočníka, který týmu celý podzim nesmírně chyběl.



Slavia nastřílela z ligy nejméně gólů (12), útočnou mizérii vyřešil trenér Koubek nouzovým přesunutím křídelníka Juhara na hrot. Slovenský rychlík se čtyřmi góly nakonec vévodí edenské tabulce střelců.


Nápad vysunout původně levého beka vzešel z hlavy trenéra Miroslava Koubka, který v září vystřídal Michala Petrouše. „Nejdříve jsem nasadil dvakrát Škutku, ale po hodině hry mi hlásil, že nemůže. Fenin a Škoda marodili. Tak jsem musel něco udělat. Rozhodnutí byl proces, který se vyvíjel," vysvětluje v rozhovoru pro deník Sport.

Slavii se za celý podzim nepodařilo nastartovat. Co slavný klub trápí, je jasné. "Nejdřív jsem musel zastavit pytel gólů, což bylo složité. Ale věděl jsem, že útočná fáze je chabá. Jak je těžké se dostat ke gólům, zvláště co se týče typologie hráčů," připouští Koubek.

Slavia a poslední? Nasadil jsem si čepici a styděl se, tvrdí Koubek
Slavia a poslední? Nasadil jsem si čepici a styděl se, tvrdí Koubek

Hráče chválí za zlepšenou defenzivu, nicméně problém s útokem trvá a na Slavii ho přes zimu určitě budou řešit. „Musím zaklepat, v obraně jsme se zlepšili. Když ale nedáváte góly, nemůže vyhrávat. Když nejste potentní, nemáte děti a nedáváte góly. My potentní nejsme. Tedy na hřišti. To je to smutné a musíme se na to zaměřit. Musíme vytipovat hráče, kteří by nám pomohli," naznačuje Koubek.


Zkušený kouč chce do týmu přivést gólového útočníka, najít takového je poměrně problematický úkol. "Jména po mně nechtějte, neřeknu je. Ale nebudu tajit, že padají. Teď je otázka, jak se to bude vyvíjet dál," říká Koubek.

Kdo by se mu na slávistickém hrotu líbil? "Do slávistického kádru z pochopitelných důvodů hledět nebudu, ale je to třeba Václav Kadlec," zmiňuje mladého reprezentanta z Frankfurtu. "Ten ale asi nepřijde," dodává smířeně.

Velký rozhovor s Miroslavem Koubkem čtěte ve čtvrtečním deníku Sport   

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud