31. ledna 2014 • 11:44

Nejhorší spolupráce je zpět! Sparta na soustředění vzala i Švengra

Autor: ČTK, iSport.cz, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Letné se chystá pokračování nejhorší brankářské spolupráce. Fotbalisté Sparty totiž dnes odletěli na soustředění do Španělska s Milanem Švengrem jako třetím gólmanem. A právě s ním se v minulosti nepohodla  jednička týmu Tomáš Vaclík.



"S Milanem to byla asi nejhorší spolupráce, co jsem v kariéře zažil. Nějak nám to neklaplo," řekl před dvěma lety o Švengrovi muž číslo jedna ve sparťanské brance Tomáš Vaclík. "Teď je to mnohem lepší," prohlásil poté, co jeho konkurent odešel na rok do Senice.

Nyní se mohou oba kolegové těšit na další pokračování tohoto dramatu. Sedmadvacetiletý Švenger, který na podzim hostoval ve Vlašimi, totiž v týmu na soustředění ve Španělsku nahradil talentovaného Jindřicha Staňka. Ten má namířeno z Letné do Evertonu.

"Kdybych takovej byl, řeknu si, že je mi to jedno, že tam s někým takovým nebudu. Ale tak to není. Nedejbože abych rozvracel kabinu," bránil se na začátku sezony Švenger po svém odchodu do druhé ligy. Jaká hierarchie bude u gólmanů fungovat, možná napoví už přípravná utkání v Jerezu.

První přátelský zápas čeká Spartu už v neděli, kdy nastoupí proti Lechu Poznaň. Pak se utká s Lokomotivem Moskva, Ludogorcem Razdgrad a Krasnodarem. "Hrajeme každý druhý den, takže hlavní náplní bude zápasové vytížení. V tréninku budeme pracovat na herní součinnosti, taktice a věcech, které pak budeme před startem jarní části finalizovat," uvedl trenér Vítězslav Lavička.

Brankáři:
Tomáš Vaclík
Marek Čech
Milan Švenger
Obránci:
Jakub Brabec
Mario Holek
Roman Polom
Costa Nhamoinesu
Ondřej Švejdík
Marek Krátký
Ondřej Karafiát
Matěj Hybš
Pavel Kadeřábek
Záložníci:
Marek Matějovský
Lukáš Vácha
Josef Hušbauer
Ladislav Krejčí
Jan Sýkora
Bořek Dočkal
Kamil Vacek
Tomáš Přikryl
Lukáš Mareček
Aleš Čermák
Tiémoko Konaté
Útočníci:
David Lafata
Roman Bednář
Lukáš Juliš
Patrik Schick

Vzhledem k tomu, že po teplejším začátku roku zavítala do Česka v posledních týdnech zima, hráči změnu prostředí přivítali. "Těšíme se hlavně na lepší terény. Sice jsme na startu přípravy měli štěstí a dokonce trénovali na přírodní trávě, ale v posledních dnech jsme měli zmrzlou i umělku," řekl záložník Bořek Dočkal. "A také nás čekají kvalitnější soupeři, než jsme potkávali doteď," dodal.

Sparta dosud v přípravě nestačila pouze na Vlašim, proti níž nastoupila převážně s juniory a prohrála 1:3. Ve zbývajících zápasech porazila 7:0 Viktorii Žižkov, s Trenčínem hrála 6:3 a 5:1, s Ružomberkem 3:0 a 1:1 a naposledy v úterý zdolala 3:1 Banskou Bystrici.

"Myslím, že se zlepšujeme a i přes pauzu jsme navázali tam, kde jsme na podzim skončili. Ale musíme zapracovat na přechodové fázi dozadu, protože jak se snažíme hodně držet míč, tak hrajeme hodně vysoko a když narazíme na soupeře, který toho umí využít, tak s tím máme problémy," přidal Dočkal.

Do zúženého kádru se nevešel například Simon Deli, jenž bude na jaře stejně jako na podzim hostovat v druholigových Českých Budějovicích. "Doteď jsme rotovali sestavou, aby všichni dostali příležitost a vyzkoušeli jsme si různé varianty. Ve Španělsku se už bude sestava blížit tomu, jak by měla vypadat v ostrých zápasech na začátku jara," uvedl Lavička.

Podle padesátiletého kouče by už ve sparťanském kádru ke změnám dojít nemělo. "Nechci nic říkat definitivně, ale během kempu se s největší pravděpodobností nic nestane. Ale pokud je otevřené přestupové období, stát se může cokoliv," prohlásil.

Sparta v Jerezu stráví deset dní. Po návratu už ji bude čekat jen generálka na ligu proti Jablonci. Do soutěže vedoucí celek tabulky, který by rád ukončil čtyřleté čekání na titul, vstoupí zápasem proti Zbrojovce Brno.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud