Jan Podroužek
4. února 2014 • 04:59

Příměří se Švengrem? Jsme schopni spolu vycházet, tvrdí Vaclík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Fotbalová Sparta si na to musela udělat speciální mítink. Jak vedení rozhodlo, že prodaného Jindřicha Staňka nahradí na soustředění Milan Švenger, v mnohých se to z leknutí možná trochu hýblo.



Každý si vzpomene na rok a půl starý výrok, kdy Tomáš Vaclík svého staršího kolegu označil za nejhoršího spolupracovníka ve své kariéře. Oba gólmani spolu ale i podle poznatků deníku Sport fungují bez obtíží.

Kolem hřiště vyklusává párek v rukavicích. Na třicet metrů je slyšet smích. Tomáš Vaclík a Milan Švenger! Cože? To je to duo, které si nemělo sednout? „Mezi nimi panuje akorát zdravá konkurence, nic jiného,“ snaží se tomu přijít na kloub člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Tady je bod zlomu. Vaclík tvrdí, že oba brankáři jsou v jádru velmi ambiciózní. „Chtěl jsem chytat já i Milan,“ vybavuje si dva roky starou událost. Přednost po třech jarních zápasech dostala mladší naděje. A Švenger, který v sezoně 2011/2012 odchytal devatenáct soutěžních utkání, se s tím nemohl smířit.

Neshody jsou pryč

Proto muselo dva dny před odletem na soustředění zasednout pět sparťanských hlav. Hlavní trenér Vítězslav Lavička, kouč brankářů Pavel Srníček, Jakub Otava a samozřejmě i Švenger s Vaclíkem. „A budete sekat latinu,“ bylo jim vtloukáno.

Všechny obavy ale rozprášila jerezská kombinace sluníčka a deště. „Pořád si za tím výrokem stojím, tehdy jsem to tak cítil a co mám na srdci, to řeknu,“ neuhýbá ani dnes Vaclík.

Načež dodává, že se situace úplně obrátila. „Jsme schopni spolu bez problémů vycházet, všechno okolo se zlepšilo. A navíc máme vedle sebe ještě Marka Čecha, který by nás usměrnil a řekl nám pravidla,“ vysvětluje s úsměvem jednička Sparty.

Za lepší náladou stojí i fakt, že Švenger před odletem do Španělska přijal bez výhrad svou roli trojky. Ví, že do brány áčka se na jaře asi nedostane. Bude pomáhat béčku s postupem do druhé ligy.

„Chceme s rezervním týmem dosáhnout sportovního úspěchu, tedy postupu, a Milan by mu s tím měl pomoct,“ věří Otava.

Rozbroje patrně nehrozí. Teď jsou úlohy jasné.

Rozhovor s trenérem brankářů Pavlem Srníčkem v dnešním Sportu.

Titulní strana úterního vydání deníku Sport Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Tomáš Vaclík je jasnou sparťanskou jedničkou
Tomáš Vaclík je jasnou sparťanskou jedničkou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud