10. dubna 2014 • 18:01

Odepsaný Švejdík slaví comeback. Zůstane zkušený bek ve Spartě?

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konzervativní kouč Vítězslav Lavička sahá do sestavy Sparty nerad. Před posledním zápasem na Slovácku tak však učinil – a dokonce na velmi citlivém místě. Na postu pravého stopera nastoupil místo jedenadvacetiletého Jakuba Brabce o deset let starší Ondřej Švejdík, který byl dosud odstaven na vedlejší koleji. A solidním výkonem si řekl nejen o další šanci v sobotním derby, ale možná také o prodloužení smlouvy, která mu končí po sezoně.



Je to překvapivý obrat v příběhu zkušeného obránce, který do Sparty přišel v lednu 2011. Původně se totiž mělo za to, že po skončení tohoto ročníku Letnou opustí, vážný zájem o něj projevily Dukla, kde už v sezoně 2011/2012 hostoval, a Jablonec.

Jenže i když by už Ondřej Švejdík mohl v novém působišti podepsat kontrakt platný od 1. července, zatím tak neučinil.

„S Ondrou jsme se domluvili, že během rozehrané soutěže nic řešit nebudeme. Zatím je všechno otevřené,“ říká hráčův agent Jiří Müller.

Možné je tedy i to, že si nakonec Švejdík působení v rudém dresu podobně jako další veterán Marek Matějovský ještě o rok prodlouží.

Podle informací iSport.cz se vedení Sparty líbí, že odchovanec opavského fotbalu nese úděl náhradníka velmi profesionálně a v případě potřeby je kdykoli připraven naskočit a odvést spolehlivý výkon. Pro další sezonu by tak kryl záda Mariu Holkovi, Brabcovi a Radoslavu Kováčovi, který přijde z Liberce.

Letnou by naopak formou hostování v jiném ligovém klubu dočasně opustil dvaadvacetiletý Roman Polom, který v této sezoně nasbíral pouze dva soutěžní starty a potřebuje nutně větší herní praxi.

Lavičkovy vzpomínky: Den po výhře 5:0 v derby se ženil
Video se připravuje ...

38 bodů? Takový náskok na Slavii nepamatujeme, tvrdí sparťané
Video se připravuje ...

Sparta jako favorit? To bude v derby naše výhoda, věří Slavia
Video se připravuje ...

Ladislav Krejčí, trenér Vítězslav Lavička, David Lafata a Pavel Kadeřábek.
Ladislav Krejčí, trenér Vítězslav Lavička, David Lafata a Pavel Kadeřábek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud