22. dubna 2014 • 11:02

Plzeň chce po Pastoorovi omluvu. Na Uhrina útočil Neves, tvrdí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velmi tvrdě se fotbalová Viktoria Plzeň ohradila vůči tvrzení Alexe Pastoora. Slávistický kouč obvinil Dušana Uhrina z rasistické urážky obránce Fernanda Nevese. Západočeský klub takové nařčení důrazně popírá, naopak chce, aby se Pastoor svému protějšku omluvil.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 16:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
21. dubna
16:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 45+2. Kovařík, 90+3. Wágner

Sestavy

Domácí: Černý – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Juhar, Hrubý (81. Červenka), Boudjemaa (42. Vošahlík), Gecov (C), Zmrhal – Necid.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka (C), Hubník – Petržela (85. Ďuriš), Hrošovský, Kolář, Hořava, Kovařík (90+2. Rezek) – Tecl (60. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Souček, Vošahlík, Tusjak, Eschmann, Sodoma, Červenka

Hosté: Bolek, Končal, Rezek, Štípek, Ďuriš, Wágner

Karty

Domácí: Neves

Hosté: Hejda, Procházka

Rozhodčí

Proske, Nádvorník, Hájek

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

Návštěva

7742 diváků

Zápas Slavie s Plzní provázely velké emoce. Během utkání se nejvíc vztekal domácí bek Fernando Neves. Když obdržel žlutou kartu za faul na Hořavu, dostal se u střídačky do konfliktu se západočeským trenérem Dušanem Uhrinem.

"Prase z Afriky," měl křičet Uhrin směrem ke kapverdskému obránci. Hádka mezi koučem Uhrinem a Nevesem pokračovala i po utkání cestou do kabin. "Problém se mnou měl Neves, ne já s ním, já mu nic neřekl," tvrdil Uhrin po utkání.

Za svého trenéra se postavila Viktoria Plzeň. "Viktoria Plzeň striktně vylučuje jakékoliv možné použití rasistických projevů ze strany Dušana Uhrina směrem k Fernandu Nevesovi. Byl to naopak tento hráč Slavie, který se během zápasu a především pak po jeho skončení uchýlil k verbálním útokům směrem k našemu trenérovi daleko za hranicí slušného chování," uvedl v klubovém prohlášení generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kouč fotbalistů Plzně Dušan Uhrin se se slávistickým obráncem Fernandem Nevesem dostal do až příliš ostré výměny názorů. Podle trenéra Slavie Alexe Pastoora měl Uhrin kapverdského reprezentanta rasisticky urazitFoto Jaroslav Legner (Sport)

Podle tvrzení z Plzně to měl být Neves, kdo na Uhrina útočil. "Neves se pokusil také o fyzický kontakt s Dušanem Uhrinem, v čemž mu zabránili přítomní hráči a členové realizačních týmů obou klubů. Toto chování, ačkoliv je dle našeho mínění absolutně nedůstojné profesionálního fotbalisty, vedení plzeňské Viktorie nehodlá řešit," dodal Šádek.

Plzeň naopak hodlá řešit pozápasové výroky Alexe Pastoora. "Hráči mi řekli, že trenér Plzně rasisticky urazil našeho obránce Fernando Nevese. Pokud to tak je, mělo by se to prozkoumat," prohlásil po utkání.

"Viktoria Plzeň požaduje od Alexe Pastoora omluvu směrem k Dušanu Uhrinovi. Pokud tomuto požadavku nebude vyhověno, bude vedení plzeňského klubu zvažovat další kroky vedoucí k naprostému očištění jména Dušana Uhrina i jím vedeného mužstva," zdůraznil Šádek.

On i celý západočeský klub je přesvědčený o tom, že k žádným urážkám s rasistickým podtextem nedošlo. "Během utkání ani po něm se trenér Dušan Uhrin neuchýlil k jakýmkoliv urážkám hráčů Slavie, tím méně pak k výrokům s rasistickým podtextem. Jsme přesvědčeni, že naše závěry potvrdí také přítomné kamery České televize, potažmo pak výpověď čtvrtého rozhodčího," uvedl Šádek.

Strkanice mezi slávisty a hostujícími fotbalisty Viktorie Plzeň během velikonoční dohrávky Gambrinus ligy
Strkanice mezi slávisty a hostujícími fotbalisty Viktorie Plzeň během velikonoční dohrávky Gambrinus ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud