Jan Malý
30. dubna 2014 • 14:35

Víc poškodili Znojmo! Přehled chyb sudích v zápase s Příbramí

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezprostředně po utkání cloumal hráči Znojma vztek, když dostali v Příbrami neregulérní vyrovnávací gól na 1:1 v nastaveném čase. Jenže tu také byly dva momenty, jež měly skončit penaltou pro domácí. Pokutový kop ale ještě automaticky není přetaven v gól.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 4. • 18:00
1. FK Příbram
1. FK Příbram
1:1
ONLINE
28. dubna
18:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
Góly

Domácí: 90+5. Krbeček

Hosté: 28. Reljić

Sestavy

Domácí: Hruška (C) – Krbeček, Hájovský, Zápotočný, Mišůn – Pilík, Aziz (42. Zeman), Danoski, Volešák (70. Mareš), Pleško (76. Stratil) – Řezníček.

Hosté: Hrubý – Helísek (65. Gál-Andrezly), Hnaníček (C), Buchta, Mudra – Zeba, Lacko, Hříbek, Crnkić (90. Cihlář) – Reljić, Vašíček (90+3. Diarrassouba).

Náhradníci

Domácí: Rondzik, Divíšek, Tarczal, Zeman, Mareš, Stratil, Kraut

Hosté: Drobisz, Jonov, Cihlář, Gál-Andrezly, Haurdič, Diarrassouba

Karty

Domácí: Zápotočný

Hosté: Lacko

Rozhodčí

Jech – Blažej, Mokrusch – Bílek

Stadion

Deník Sport prošel děj pondělního duelu ještě jednou a zaznamenal sporné situace. Jejich diskutabilní posuzování mnohem častěji nahrávalo Příbrami... Samozřejmě kromě „penalt“, ovšem ke druhé z nich vůbec nemuselo dojít, kdyby rozhodčí neobrátili aut.

Neregulérní gól Příbrami

Neregulérní gól PříbramiFoto Repro ČT

90 (+5). minuta - Domácí kopali roh, v pokutovém území Znojma byli snad všichni hráči na hřišti včetně příbramského brankáře Aleše Hrušky. Právě on se přimotal ke klíčovému souboji, jeho gólmanský protějšek Vlastimil Hrubý chtěl na centr vyrazit, ale Hruška ho povalil. Oba spadli a balon se pak od Tomáše Krbečka odrazil do brány.

Byl to jasný faul (a zdaleka ne jediný)! Koho jiného by měl rozhodčí v takové skrumáži sledovat, když ne brankáře, na něhož se v malém vápně píská prakticky každý sebemenší dotek? Navíc – ve druhém poločase se nastavovaly čtyři minuty, ačkoliv k žádným větším průtahům během něj nedošlo. Pětkrát se sice střídalo, ale není povinností rozhodčího za to čas nastavovat. Gól pak padl už v probíhající 95. minutě. Rohový kop domácí sice vybojovali v 94. minutě, ale Jech už mohl zápas ukončit.

Špatně odmávaný ofsajd proti Znojmu

Špatně odmávaný ofsajd proti ZnojmuFoto Repro ČT

11. minuta - Matúš Lacko vysílal do šance Nermina Crnkiče, na jehož úrovni a spíš ještě trochu před ním byl příbramský obránce Lukáš Pleško. Znojemský záložník mohl jít sám na bránu, ale asistent rozhodčího Petr Blažej nesprávně akci kvůli domnělému ofsajdu zastavil.

Penaltový faul na Danoského

Penaltový faul na DanoskéhoFoto Repro ČT

68. minuta - Za stavu 1:0 pro Znojmo v pokutovém území zboural obránce hostí Radek Buchta příbramského záložníka Zorana Danoského. Buchta do soupeře tvrdě nalétl a míč hlavou odehrál až po svém ataku. Penalta se měla pískat, sudí Jech měl poměrně dobrý výhled.

Odkop místo rohu

Odkop místo rohuFoto Repro ČT

75. minuta - Po souboji Crnkiče s Milanem Mišůnem skončil míč za brankovou čárou. A šel od Mišůna, který se sám podle dalších kroků už připravoval na rohový kop. Rozhodčí ale nařídili odkop od brány. I další nerozhodné situace v závěru přisoudili sudí ve prospěch Příbrami – roh (84.), auty (79., 86.)

Ruka Reljiče ve vápně

Ruka Reljiče ve vápněFoto Repro ČT

80. minuta - Příbramští chtěli penaltu poté, co Martin Zeman z trestného kopu nastřelil ruku Miloše Reljiče. Ten ji ve zdi netakticky vystrčil proti míči. Ke standardní situaci ale nemělo dojít, protože pár vteřin předtím otočili sudí aut ve prospěch Příbrami, míč po souboji Jakuba Řezníčka s Josefem Hnaníčkem totiž mělo mít velice pravděpodobně Znojmo.

Aut z místa, kde nebyl

Aut z místa, kde nebylFoto Repro ČT

90 (+4). minuta - Příbram přiživila svůj tlak v závěru, když vhazovala tam, kde vůbec neměla. Hnaníček odkopl míč až ke znojemskému trenérovi Leoši Kalvodovi, ale příbramský Tomáš Pilík uváděl míč do hry minimálně pětadvacet metrů od tohoto místa. Příbram pak hned získala poslední roh.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud