3. května 2014 • 21:20

Lavička uklidňoval fanoušky. Jeden z nich po něm hodil dýmovnici!

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neúspěšný pokus o potvrzení ligového titulu se zvrhnul v nefotbalové řádění fanoušků Sparty. Ti neváhali hned na začátku utkání v Teplicích naházet na hrací plochu světlice, což byl první důvod přerušení utkání, které domácí vyhráli 3:1. Pak se rozhodčímu Pavlu Královcovi nelíbily vulgární urážky na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty a zahnal hráče do kabin. Když šel příznivcům letenského klubu domluvit trenér Vítězslav Lavička, přiletěla k jeho nohám kouřící dýmovnice!



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 20:15
FK Teplice
FK Teplice
3:1
ONLINE
3. května
20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 8. Litsingi, 34. Nivaldo, 40. Jablonský

Hosté: 45+6. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Grigar – Vondrášek, Jablonský, Matula (C), Krob – Klimpl, Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek, Litsingi – Jindráček (84. Ramos).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš (60. Přikryl) – Dočkal, Hušbauer (83. Schick), Vácha, Vacek (60. Bednář), Krejčí – Lafata (C).

Náhradníci

Domácí: Slavík, Hošek, Ramos, Vůch, Salami, Chukwuma, Fenin

Hosté: Čech, Brabec, Krátký, Přikryl, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Ljevakovič, Krob, Vondrášek

Hosté: Vácha

Rozhodčí

Královec – Wilczek, Vlasjuk

Stadion

Stinadla Stadium

Návštěva

13 056 diváků

Nehrálo se zhruba deset minut. Tak dlouho byli fotbalisté obou týmů v kabinách a jen poslouchali, co se děje v ochozech. Kvůli pyrotechnice musel nejprve fanoušky Sparty uklidňovat kapitán David Lafata. Za krátký proslov si vysloužil potlesk a zdálo se, že utkání se dohraje bez dalšího přerušení.

Místo toho se ale zloba fanoušků přesměrovala na Miroslava Peltu. Jakmile šéfa českého fotbalu označili za ču*áka, sudí Královec poslal oba týmy do kabin. Následně se přidali ostatní příznivci s pokřikem „Pelta ven!“.

Během přerušení vyrazili za fanoušky trenér Vítězslav Lavička, masér Tomáš Stránský a mluvčí Ondřej Kasík. Ještě než ale začali vůbec mluvit, přilétla směrem k jejich nohám dýmovnice. Televizní záběry rychle odhalily identitu chuligána. "Zápas začal v bláznivém duchu na hřišti i v hledišti," vyjádřil se Lavička po zápase v rozhovoru pro ČT.

Televizní záběry odhalily identitu fanouška Sparty, který hodil světlici směrem k trenéru Vítězslavu Lavičkovi
Televizní záběry odhalily identitu fanouška Sparty, který hodil světlici směrem k trenéru Vítězslavu Lavičkovi

„Poslouchejte nás chvilku,“ žádal sparťanský sektor Kasík. „Třetí přerušení zápasu znamená jeho ukončení. To nikdo nechce.“

Za pokřiku „Český fotbal pro fanoušky“ předal mikrofon kouči Lavičkovi, který po fanoušcích chtěl, aby fandili slušně. „Pomozte nám, sparťani! Fanděte slušně!“ žádal je. Teprve až Lavičku poslechli a zápas mohl po deseti minutách pokračovat.

Přerušená první půle, která se nastavovala o 13 minut, rozhodila Spartu také na hřišti. Do kabiny odcházela o poločase za stavu 1:3. Stejné skóre platilo i na konci utkání - Sparta prohrála vůbec poprvé v sezoně.

Druhá půle vypadala na Stínadlech už klidněji, i když v posledních minutách se znovu vzduch před brankou u sparťanského kotle zahalil hustý dým. Rozhodčí Královec zápas ukončil hned ve chvíli, kdy na časomíře naskočila 90. minuta.

Místo původně očekávaných oslav titulu Sparta opouštěla Teplice s hodně rozporuplnými pocity. "Neustále se snažíme prezentovat jako jednotná Sparta, dnes jsme takhle nepůsobili. Víme o tom, čeká nás hodně práce," prohlásil mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Teplický hrdina Grigar popisuje, jak vychytal Hušbauera
Video se připravuje ...

Hušbauer o porážce v Teplicích: První gól nás hodně rozhodil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud