11. ledna 2024 • 11:58

Mohli jsme umřít! Děsivý let v Africe, bez kyslíku i sparťan a baníkovec

Autor: rou, inf
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrazili reprezentovat svou zemi na Africký pohár národů, všechno ale začalo hodně děsivým zážitkem. Fotbalisté Gambie včetně sparťana Jamese Gomeze a Muhammeda Sanneha z Baníku Ostrava se ocitli v letadle, kde kriticky klesala hladina kyslíku. Hráči omdlévali, navíc je trápilo nelidské vedro. Letoun se musel po několika minutách nouzově vrátit.



Gambijská reprezentace se ve středu večer měla z hlavního města Banžulu přesunout do Pobřeží slonoviny, kde je v pondělí čeká první duel Afrického poháru proti Senegalu. Jenže kvůli vážným potížím s letadlem se museli rychle vrátit. A hororovou cestu jen tak z hlavy nevymažou.

„Hned, jak jsme nastoupili do menšího letadla, které pro nás pronajali, jsme cítili hrozné vedro, kvůli kterému jsme se koupali v potu,“ popisoval zážitek Saidy Janko, bývalý hráč Manchesteru United, jenž na Instagramu zveřejnil i video, kde už zmožení Gambijci opouštějí letadlo.

Hráči prý byli ujištěni, že až se dostanou do vzduchu, spustí se klimatizace a všechno bude v pořádku. Jenže bylo ještě hůř, v letadle zjevně nefungoval přísun kyslíku...

Vedro se stávalo nesnesitelným a nedostatek kyslíku způsoboval nevolnosti a bolesti hlavy, hráči začínali postupně odpadávat.

„Všichni jsme mohli být mrtví. Rychle jsme usnuli, já taky,“ popisoval hrůzu belgický kouč Tom Saintfiet pro deník Nieuwsblad.de. „Zdálo se mi, jak jsem přišel o život,“ dodal vážně. Někteří hráči se prý ani po přistání nemohli probudit.

Devět minut po startu to musel pilot otočit zpět. „Kdyby se tak nestalo, mohlo to skončit daleko hůř,“ oddechl si Janko v emotivním příspěvku.

„Jsme šťastní, že jsou všichni v pořádku, ale něco takového je nepřijatelné,“ dodal spoluhráč dvou fotbalistů z české ligy.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud