6. června 2012 • 04:58

Možný nástupce Pekhart: Že Milan ztrácí? Nesmysl! Má kvalitu i rychlost

Autor: Pavel Kalouš, Pavel Hartman, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou reprezentaci zasáhla před startem evropského šampionátu nečekaná rána. Na tréninku se zranil Milan Baroš, se kterým kouč Bílek počítá s jistotou do základní sestavy. Pokud by však exostravský útočník do pátečního souboje s Ruskem zasáhnout nemohl, nahradil by ho s největší pravděpodobností Tomáš Pekhart.



Ten však z vývoje událostí a zranění svého parťáka radost určitě nemá. „Je to pro nás útočník číslo jedna, prostě důležitý hráč,“ říká střelec Norimberku.

I přes pozici druhého útočníka, který se na trávník často dostane až na posledních pár minut, si bývalý útočník Slavie, Jablonce a Sparty na svou roli nestěžuje.

„Všichni musí být rádi už jen za to, že v tomhle kádru vůbec můžou být. Kdyby mně někdo řekl před dvěma lety, že budu na mistrovství Evropy dospělých, asi bych tomu taky nevěřil,“ říká třiadvacetiletý forvard.

Ani možnost, že by zraněného Baroše nahradil v základní sestavě, však sušického rodáka nerozhází.

Milan Baroš se na tréninku snaží obejít Michala KadleceFoto Barbora Reichová (Sport)

"Já doufám, že se Milan dá do pořádku a nastoupí proti Rusku od začátku. Všichni doufáme, že to nebude nic vážného a bude do pátku fit,“ přeje svému parťákovi rychlé uzdravení Pekhart.

V kvalitu útočníka Galatasaray Istanbul bez výjimky věří. „Vycházejí nějaké články, že nikoho nepředběhne, ale to je nesmysl, pořád má kvalitu i rychlost,“ nepochybuje Pekhart.

A nevylučuje ani možnost, že by Baroš navázal na své galapředstavení před osmi lety na EURO v Portugalsku, kdy se stal nejlepším střelcem šampionátu.

„Kdyby byl zase nejlepším střelcem EURO, byla by velká šance postoupit třeba až do finále,“ věří útočník.

Čeští fotbalisté dorazili na první trénink v dějišti mistrovství Evropy, v čele skupinky Václav PilařFoto Barbora Reichová (Sport)

ROZHOVOR S TOMÁŠEM PEKHARTEM A DALŠÍ ŘADU INFORMACÍ Z BLÍŽÍCÍHO SE MISTROVSTÍ EVROPY NAJDETE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Milan Baroš se podepisuje fanouškům po prvním českém tréninku ve Wroclawi
Milan Baroš se podepisuje fanouškům po prvním českém tréninku ve Wroclawi

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud