3. června 2016 • 15:55

Fanoušek zuří: Na EURO nesmí vzít kohouta. Bez něho nepřijdu, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

UEFA naštvala francouzského fanouška, kterému zakázala vstup na zápasy fotbalového mistrovství Evropy ve Francii s jeho kohoutem Balthazarem. Živý maskot by dostal do nepříjemné situace bezpečnostní týmy na stadionech, kde jsou všechna zvířata zapovězena, vysvětlila v oficiálním dopisu UEFA. Clément Tomaszewski se proslavil na světovém šampionátu v roce 1998, kdy mával svým kohoutem před kamerami celého světa.



"Hrozně se zlobím. Je mi 68 let, je to mé šesté a poslední Euro. Říkají mi, že můj kohout je součástí legendy, ale zakazují mi ho vzít s sebou," prohlásil Tomaszewski, který se z prostého fanouška stal slavnou osobností francouzského fotbalu. Pochlubil se, že byl hostem nedávného slavnostního otevření muzea FIFA v Curychu, kde na výstavě 24 osobností byl jeho portrét s kohoutem.

S kohoutem jsou velcí fanoušci Francie
S kohoutem jsou velcí fanoušci Francie

Zhrzený muž má vstupenky na všechny zápasy, které by tým Francie mohl postupně sehrát, ale nehodlá je využít, když s sebou nemůže vzít kohouta. Chce bojkotovat i úvodní zápas ME 10. června v Paříži, kde Francouzi nastoupí proti Rumunsku. "Balthazar bude přítomen na všech utkáních Eura. Pokud nebude moci vstoupit, také nevstoupím," vzkázal pořadatelům Tomaszewski.

Clément z Antibes, jak se fanouškovi z jižní Francie v místních médiích přezdívá, nebyl vpuštěn již minulosti s kohoutem na některé stadiony v zahraničí. Byl také vyhozen z některých hotelů poté, co Balthazar brzy ráno kokrhal, poznamenala agentura AFP.

Na pravidla, která budou platit na EURO, se podívejte ZDE >>>

DESATERO pro fanoušky na EURO: U stadionů se nesmí kouřit, MHD zdarma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud