15. června 2016 • 23:25

Francie spílala trenérovi. Opomenutý Griezmann pak rozhodl o postupu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle si za rámeček nedá. Trenér Francie Didier Deschamps řádně namíchnul domácí fanoušky. V zápase skupiny A právě probíhajícího EURO proti Albánii nechal sedět hvězdy Paula Pogbu a Antoineho Griezmanna, místo kterých dostali příležitost mladíčci Kingsley Coman a Anthony Martial. Nechápu, co to udělal, řekl například bývalý německý reprezentant Michael Ballack. A co víc, výhru Francie 2:0 a postup ze skupiny v 90. minutě vystřelil právě střídající Griezmann.



To se opravdu nepovedlo. Překvapivý tah Deschampsovi nevyšel, hrdou Francii musel před trapasem v úplném závěru zachránit právě opomenutý Griezmann, na jehož branku ještě před závěrečným hvizdem navázal Dimitri Payet a Francie mohla slavit utrápenou, ale postupovou výhru 2:0. Jenže předvedený výkon fanoušky hodně rozčílil.

Ti trenérovi nevyčítali jen posazení hvězd Pogby a Griezmanna, ale i zvolené rozestavení 4-2-3-1, které odsoudilo hvězdu prvního zápasu Dimitriho Payeta na pro něj neobvyklou pozici pod hrotem. „Deschamps nerozumí fotbalu,“ psali v hojném počtu fanoušci  na sociálních sítích. Posměch si svým výkonem vysloužil i útočník Martial, a takhle podle vtipálků na Twitteru vypadal jeho výkon.

 "U Pogby to bylo taktické rozhodnutí, když jsme viděli sestavu Albánie. S jejich systémem jsme potřebovali dva defenzivní záložníky, Paul má jiné atributy. O Griezmannovi vím, že je velmi dobrým žolíkem. Odehrál půlhodinu a byl rozdílovým hráčem, i když chápu, že by s Pogbou raději nastoupili od začátku," hájil překvapivou sestavu domácí kouč.

A výkon v prvním poločase vyjádření kritiků hrál do karet, mladíčci Coman a Martial byli nevýrazní, druhý jmenovaný nepředvedl zhola nic a v poločase ho vystřídalo zlaté dítě Francie Pogba. „Deschamps tím přijal svou chybu,“ komentoval střídání novinář Grant Wahl, který přispívá do světoznámého časopisu Sports Illustrated.

"V prvním poločase to bylo upracované, ale pak jsme do zápasu dali hodně úsilí a ukázali, že můžeme na konci rozhodnout. Stává se to zvykem, ale já bych byl radši, kdybychom dali branku dřív," hodnotil utkání trenér Deschamps.

O poločase neskrýval údiv ani bývalý záložník Chelsea nebo německé reprezentace Michael Ballack. „Nechápu, co to udělal,“ řekl v rozhovoru pro jednu z německých televizí.

Závěr zápasu dal všem kritikům trenéra za pravdu. Trapas Francie odvrátila útočná hvězda Griezmann, který v letošní sezoně válel za Atlétiko Madrid, přesto do zápasu s Albánii nedostal důvěru. Svou hlavičkou vystřelil domácím postupové tři body a Didier Deschamps si mohl oddechnout.

"Nejdůležitější je, že máme šest bodů. Tento scénář jsme trochu očekávali. Ukázali jsme vyzrálost a trpělivost až do konce. Dali jsme do toho i srdce," zhodnotil utrápené vítězství kapitán a gólman Hugo Lloris.

VIDEO: Gólová hlavička Griezmanna 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud