17. června 2016 • 04:55

Co říkají v Chorvatsku o Češích? Už nejsou tak silní, bojí se jen Čecha

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Největší (a vlastně jediná) česká hrozba? Petr Čech. Další fotbalisté výběru Pavla Vrby, který se v pátek postaví na EURO 2016 ve Francii Chorvatsku, už zdaleka nedosahují takových kvalit. Alespoň podle chorvatského novináře Franeho Vulase, který se pro iSport TV rozpovídal o tom, jak tamní veřejnost vnímá český tým či jaké jsou největší zbraně Chorvatů.



„Chorvatská veřejnost si většinou myslí, že český tým není tak silný, jako býval. Například Čech je skvělý brankář, jeden z nejlepších na světě, ale je to jediná hvězda českého týmu,“ má jasno sportovní redaktor deníku Slobodna Dalmacija.

Vše o fotbalovém EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE »

Chorvaté se bojí jen Čecha. Hlavně Rosický už je starší, říká novinář
Video se připravuje ...

Další Češi už prý zdaleka nejsou takovou hrozbou. „Všichni hlavní hráči už jsou starší, hlavně Tomáš Rosický. Má za sebou sezonu plnou zranění, hrál jen několik zápasů za rezervu Arsenalu,“ popisuje Vulas, jak Chorvaté vidí sílu Vrbova týmu.

Strach tak v zemi českého soupeře vzbuzuje prý opravdu jen brankář Arsenalu. „Hlavně se bojí Petra Čecha, pokud bude mít svůj den. Jako ostatně většinou má. Bude to pro Chorvaty velký problém. Hlavně pro útočníky a ofenzivní záložníky,“ uznává Vulas Čechovy kvality.

Hlavní silou Chorvatů je prý týmové pojetí. „Stejně jako u Česka, ale v případě Chorvatska, my máme větší hvězdy. Po technické stránce máme mnohem lepší hráče než Češi,“ myslí si novinář. „A hlavní síla je taky v záloze. Máme nějaké problémy v obraně, naši stopeři jsou starší a nejsou tak rychlí, jak bývali. Nejsou na vrcholu sil, ale zase jsou velmi zkušení,“ popisuje.

A ještě ujišťuje, že Češi by neměli zkoušet Chorvaty vyprovokovat k nějakému úletu, kterými jsou balkánské týmy vyhlášené. „Všichni hráči nastupují za velké evropské kluby a na něco takového neskočí,“ ujišťuje Vulas, podle kterého Chorvaté „tuhle balkánskou mentalitu“ od rozdělení bývalé Jugoslávie postupně ztráceli. „Hrajeme víc a víc jako kterýkoliv jiný evropský tým,“ hlásí. A dodává pro jeho spoluobčany zjevnou pravdu: „Ano, Chorvaté jsou proti Česku favority.“

Postupový klíč na EURO: Co rozhoduje o pořadí ve skupině? Čtěte ZDE »

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 2 1 0 5:3 7
2. Španělsko 3 2 0 1 5:2 6
3. Turecko 3 1 0 2 2:4 3
4. Česko 3 0 1 2 2:5 1

TV expert Grygera: Je příjemné být v téhle roli blízko klukům, se kterými se znám
Video se připravuje ...

Brankářům se na EURO daří a věřím, že jim to vydrží, směje se Čech
Video se připravuje ...

Lafata: Chorvati jsou kvalitativně v těsném závěsu za Španěly
Video se připravuje ...

Pozorovatel Chorvatů Plachý: Jak zastavit Modriče? Blbě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud