21. června 2016 • 16:39

Slováci dřeli na krev! Pekaríka nezlomil ani loket od Angličana

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rval se do poslední kapky krve. Tak lze s jistou dávkou sarkasmu okomentovat výkon slovenského fotbalisty Petera Pekaríka při remíze s Anglií 0:0. Po ní je jeho tým kousek od vysněného postupu do osmifinále evropského šampionátu. Velmi je k historickému úspěchu přiblížila pondělní bezgólová remíza s Angličany, která jim zajistila zisk již čtvrtého bodu na EURO.



Tým Jána Kozáka se po většinu utkání bránil místy až drtivé převaze Albionu. Hrdinou utkání se stal především slovenský gólman Matúš Kozáčik , který s přehledem likvidoval jednu šanci za druhou.

Vylámal si na něm zuby jak čerstvý mistr s Leicesterem Jamie Vardy , tak hvězdný Wayne Rooney . Hrdinů však měl slovenský tým mnohem víc.

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Podceňovaný soubor vsadil na urputnou obranu a bojovnost. Důkazem byl i moment z 18. minuty utkání, kdy v krvi skončil pravý bek slovenského týmu Peter Pekarík.

Po jednom ze vzdušných soubojů dostal od Bertranda loktem do obličeje a po tváři se mu rozlila krev. Za zákrok mohla klidně následovat červené karta, rozhodčí však přešel celý incident bez jakéhokoliv potrestání.

"Myslím si, že to bylo minimálně za žlutou kartu. Bohužel mám pocit, že sudí nezapískal ani faul. A víc se k tomu není třeba vyjadřovat," řekl po utkání Pekarík, který zápas dohrál se zlomeným nosem.

Slováci i přes tento nepříjemný moment utkání zvládli, po prohře z úvodního zápasu s Walesem a výhře nad Rusy tak mají čtyři body a jsou velmi blízko od vysněného postupu mezi šestnáct nejlepších týmů Evropy. 

Zraněný slovenský obránce Peter Pekarík
Zraněný slovenský obránce Peter Pekarík

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
2. Anglie 3 1 2 0 3:2 5
3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud