22. června 2016 • 04:50

Vízek po vyřazení z EURO: Hodně lidí se teď bude omlouvat Bílkovi

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tým na EURO ve Francii zklamal. V nadupané skupině získal jen bod a hlavně nezaujal ani předvedenou hrou. „Kvalita v týmu nebyla,“ shodli se dva někdejší reprezentanti – olympijský vítěz Ladislav Vízek a bývalý trenér Sparty Martin Hašek v diskuzi po porážce 0:2 s Tureckem, kterou komentovali v redakci deníku Sport.



S výjimkou závěrečné čtvrthodiny při remíze s Chorvatskem Vrbův tým nebyl na hřišti aktivnější. „Chybí rychlost, rychlost myšlení, rychlost s míčem. Určitě naši hráči nedominují ani v technice. Chyběli nám i nadstandardní hráči, kteří by tým táhli,“ shrnul Martin Hašek nedostatky posledního mužstva ve skupině D.

Češi si už před šampionátem dali za cíl postup ze skupiny, k tomu však měli daleko. „Útočná fáze byla jalová. Kvalita v národním týmu není a bojím se, že ještě dlouho nebude,“ obával se Vízek.

Vízek o druhém tureckém gólu: Stalo se, čeho jsme se báli
Video se připravuje ...

Pro Pavla Vrbu je vypadnutí ze skupiny EURO první větší neúspěch v jeho trenérské kariéře. „Uvidíme druhou tvář Pavla Vrby. Doteď byl tiskem chráněný a to se změní. Měl by se možná sbalit a odjet na dovolenou, bude to ostrý,“ předvídal Vízek.

Bývalý reprezentant nechal vzpomenout na Vrbova předchůdce Michala Bílka, který na minulém šampionátu dovedl tým až do čtvrtfinále, ačkoliv byl neustále kritizován za slabý herní projev svého mužstva. "Hodně lidí se mu teď bude omlouvat, protože teď vidí, že EURO 2012 byl parádní výsledek s dobrou hrou,“ dodal.

Český fotbal si na turnaji ve Francii nevylepši renomé a s tím se bývalý reprezentant Vízek jen těžko smiřuje. „Nějak zaostáváme, honíme se za penězi, uniká nám výchova. Bojím se, že než nám vyrostou dobří hráči, vyrostou dřív houby,“ netajil se.

Vše o EURO ve Franci naleznete ZDE >>

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

Hašek: Hubník vystoupil tam, kam neměl. Hloupá chyba, tvrdí Vízek
Video se připravuje ...

Čeští fanoušci po Turecku: Výkon stál za prd. Měli lepšího brankáře
Video se připravuje ...

FANZÓNA v Lens: Turci se prali s Polákem, pak slavili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud