22. června 2016 • 22:44

Návrat bez fanfár. Češi mlčeli, v Praze je vítaly manželky i děti

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace hlásí návrat. Svěřenci trenéra Pavla Vrby přiletěli ve středu kolem 17:30 z Francie do Prahy. EURO už pro ně skončilo a hráči se k nepovedenému šampionátu nechtěli vracet. Výjimkou byl Milan Škoda. „Cíl jsem si nesplnil,“ řekl smutně útočník, který zakončil turnaj s jedním gólem na kontě.



Na pražském letišti Václava Havla čekaly na některé české hráče manželky s dětmi. To jediné také fotbalistům vyloudilo na tvářích úsměv. Jinak většina z nich zachovávala neutrální pohled. Mluvit se nikomu moc nechtělo.

„Už bych se k tomu nechtěl vracet,“ řekl pouze stoper Roman Hubník. „Snad ani ne,“ odpověděl zase na žádost o rozhovor jeho kolega Michal Kadlec, který po posledním utkání rozvířil emoce na Twitteru. „Nečekal jsem, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali, a já odehrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu,“ napsal zkušený obránce a později vzkaz smazal.

Jiní, například David Limberský, pak raději s nepřítomným pohledem rychle prošli příletovou halou a zamířili do připraveného autobusu. Za tým tak mluvil pouze slávistický útočník Milan Škoda, který si svou chvíli slávy na EURO užil v utkání s Chorvatskem. „Ale můj hlavní cíl byl týmový, a to bylo postoupit,“ upozornil kanonýr.

Bořek Dočkal se svým synem na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii
Bořek Dočkal se svým synem na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii

Jako všechny ostatní Škodu mrzelo hlavně to, že měli Češi postup do osmifinále před zápasem s Tureckem ve svých rukou, přesto po prohře 0:2 skončili poslední. „Měli jsme samozřejmě těžkou skupinu, ale bylo to před tím posledním zápasem tak rozdané. Bohužel nám to nevyšlo,“ tvrdil.

Jinak ale Škoda nechtěl tým příliš kritizovat. „Myslím, že trenér dělal všechno podle svého nejlepšího vědomí. Například s Tureckem jsme nehráli špatně. Dostali jsme ale brzy gól a šance, které jsme měli, neproměnili. To zápas rozhodlo. V každém utkání na EURO jsme prohrávali a to je pak těžké otáčet,“ zakončil reprezentační útočník.

Jednoho velkého hodnocení se každopádně fanoušci ještě dočkají. Ve čtvrtek bude EURO hodnotit na tiskové konferenci od 12:30 trenér Pavel Vrba.

Viktor o prohře s Tureckem: Myslel jsem, že už to horší být nemůže, ale bohužel
Video se připravuje ...

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud