23. června 2016 • 09:23

Končí Zlatanova éra. Najít tak skvělého hráče bude těžké, řekl kouč Švédska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic si představovat jiný konec v reprezentaci. Na mistrovství Evropy ve Francii nedal ani jeden gól a se Švédskem skončil už v základní skupině. Čtyřiatřicetiletý fotbalista si však i přesto poslední vystoupení v národním týmu užil.



"Je to smutné, je to zklamání, ale i tak jsem si to užil," řekl Ibrahimovic novinářům po středeční prohře 0:1 s Belgií. "Zahráli jsme si na EURO a mohli jsme reprezentovat Švédsko. Na národní tým budu mít vždycky jen ty nejlepší vzpomínky," dodala hvězda Paris St. Germain.

Ibrahimovic odehrál za Švédsko celkem 116 zápasů a s 62 góly je nejlepším střelcem reprezentace v historii. "Doufám, že se nám po Zlatanově odchodu podaří najít jiného skvělého hráče. Ale obávám se, že v tak malé zemi, jako je Švédsko, se to nepovede," uvedl trenér Erik Hamrén.

"On je totiž výjimečný a jedinečný," prohlásil švédský kouč. "A to samé platí pro brankáře Adrease Isakssona a záložníka Kima Källströma. Oba také hráli za reprezentaci dlouho a dobře a teď v týmu končí," dodal.

Trenérovi Belgie Marcu Wilmotsovi zase Ibrahimovicovo loučení připomnělo vlastní konec v národním týmu po mistrovství světa v roce 2002. "Rozloučit se bylo těžké," uvedl. "Pro Švédsko toho udělal hrozně moc. Proto jsem řekl bravo a popřál mu hodně štěstí do budoucnosti," prohlásil.

Ibrahimovic kromě národního týmu také po sezoně skončil v Paris St. Germain, kde hrál od roku 2012 a s klubem získal čtyři mistrovské tituly. Kde bude působit novém ročníku, to zatím neprozradil, spekuluje se však o možném odchodu do Manchesteru United.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud