28. června 2016 • 04:50

Kam půjdou Slováci po EURO? Kvůli Hamšíkovi volají giganti

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slovenska na EURO zaujali. Zvládli postoupit z těžké skupiny.Fotbalisté Slovenska na EURO zaujali. Zvládli postoupit z těžké skupiny.FOTO: Reuters

    Postoupili z nelehké skupiny, obrali o body Anglii a porazili Rusko. Fotbalisté Slovenska na EURO zanechali příznivý dojem i přes osmifinálové vyřazení proti Německu (0:3). Kdo z nich změní po konci na šampionátu angažmá? Definitivně dohodnutý je zatím pouze přestup Dušana Šventa do Slavie, ale je pravděpodobné, že se budou stěhovat i další.

  • Martin Škrtel

    Slovenský kapitán Martin Škrtel se v osmifinále EURO postaví proti NěmeckuFoto Profimedia.cz

    V Liverpooolu si udělal velké jméno, ale po příchodu trenéra Jürgena Kloppa se ocitl na vedlejší koleji. Proto se hovoří, že Škrtel po osmi a půl letech změní působiště navzdory tomu, že loni v červenci podepsal na Anfield Road nový kontrakt. Nejčastěji se mluví o zájmu Besiktase Istanbul, který za slovenského kapitána nabízí sedm milionů liber. Ve hře je také angažmá v AS Řím, kde mají pro Škrtela přichystanou tříletou smlouvu.

  • Dušan Švento

    Záložník Dušan Švento je po sedmi letech opět slávistouFoto twitter.com/slaviaofficial

    Neotálel a už před EURO si zvolil návrat do české ligy. Neodolal vábení Slavie, která ho chtěla získat už během zimní přestávky a po sedmi letech se tak vrátí do klubu, s nímž vyhrál dva české tituly. Delší pobyt na evropském šampionátu rozhodl o tom, že nebude k dispozici pro druhé předkolo Evropské ligy. . „Na začátek evropského poháru Šventa mít určitě nebudeme,“ uvedl minulý týden trenér Dušan Uhrin .

  • Marek Hamšík

    Marek Hamšík vzal na hřiště svého syna po vyřazení s NěmeckemFoto Reuters

    Nejviditelnější slovenský fotbalista na EURO. A to nikoliv kvůli svému účesu. Marek Hamšík znovu ukázal, že patří mezi absolutní špičku. Spekulace kolem něj se týkají jen samých zvučných adres. Mluví se o zájmu Manchesteru United, Chelsea, Arsenalu i Realu Madrid. Hamšíkův agent Juraj Vengloš přiznal, že měl několik telefonátů, ale žádná nabídka zatím není úplně konkrétní. Všechno nasvědčuje tomu, že pro Hamšíkův přestup nastala správná chvíle. „Dozrál a Neapol je pro něj už malá. Zasloužil by si, aby hrál ve velkém klubu. Myslím si, že je na to připravený,“ řekl o něm trenér Ján Kozák po výhře nad Ruskem.

  • Tomáš Hubočan

    Tomáš Hubočan během vítězného utkání s RuskemFoto ČTK

    Krajní obránce odehrál byl na hřišti při výhře nad Ruskem a remízou s Anglií. Všimli si toho údajně v Marseille, kam by chtěli rodáka z Žiliny získat. Svoje současné působiště v Dynamu Moskva by Hubočan rád opustil kvůli sestupu v uplynulé sezoně. „Hrál bych tam jen druhou ruskou ligu, což by mi nebylo moc po chuti. Ale nejsem v kontaktu s klubem, ani nejsem na ničem dohodnutý,“ uvedl odchovanec Žiliny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud