30. června 2016 • 09:24

Anglie se do čtvrtfinále EURO nepodívá, ale hráči z Premier League střelecky vládnou

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický tým ztroskotal na jednom z překvapení turnaje, Islandu, a jako obvykle na velkém turnaji končí dřív, než by si on i jeho fanoušci přáli. Ale do čtvrtfinále postoupily týmy, u nichž je výrazná anglická stopa v podobě hráčů z anglické Premier League.



Anglie si vystřihla parádní ostudu, když ji v osmifinále poslal domů podceňovaný tým Islandu. A to o něm Ronaldo po remíze s Portugalskem prohlašoval, že na letošním EURO ničeho nedosáhne. A mýlil se.

Z Anglie se zvedla tvrdá kritika, která nikoho v anglickém týmu nešetřila, ani trenéra, který raději ihned rezignoval. Porážka od Islandu je přirovnávána k potupné porážce Anglie od USA v roce 1950.

Ozvaly se i hlasy, že si anglický fotbal plete svou reálnou sílu se silou a prestiží Premier League. Ta je podle nich silně závislá na špičkových hráčích z jiných zemí a opravdu anglických talentů je málo.

Pravdou je, že na EURO 2016 dali Angličani jen čtyři góly, což není moc. Ovšem v celkem 44 dosavadních zápasech kanonýři z Premier League nasázeli do branek soupeřů plných 24 gólů. Jsou tedy vůbec nejúspěšnějšími ze všech lig, které se v Evropě hrají.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

S odstupem ve střelecké úspěšnosti pak následují hráči ze španělské La Ligy, a to se 14 zásahy. Dosavadní průběh turnaje EURO 2016 zaznamenal 86 gólů, což činí průměr 1,95 gólu na zápas. Právě hráče z těchto dvou na EURO nejúspěšnějších lig po jeho skončení uvidíme na Nové DIGI TV, která bude zápasy Premier League a La Ligy exkluzivně vysílat. Navíc k tomu nabídne exkluzivně i přenosy z druhé anglické ligy Sky Bet Championship.

Největší nadílku gólu přinesl souboj dalšího překvapení turnaje Maďarska s favorizovaným Portugalskem. Šest gólů a remíza 3:3 výrazně ční nad turnajovým průměrem vstřelených branek.

A tenhle zápas znamenal i střelecké probuzení pro hvězdu Realu Madrid Ronalda, který dal hned dvě branky, z toho jednu opravdu parádním způsobem. Maďaři ale narazili tvrdě na Belgii a dostali pro změnu největší výprask na EURO, když podlehli 4:0. Přesto hráče doma vítaly tisíce fandů jako hrdiny.

Není divu, maďarský tým si na velkém turnaji zahrál poprvé od mistrovství světa v roce 1986 a ostudu rozhodně neudělal, přestože na EURO postoupil až z baráže.

Do určité míry je překvapením i postup Walesu a Polska. U Walesu ale překvapení není zase tak velké, pokud si uvědomíme, že polovinu týmu tvoří hráči z Premier League a druhou polovinu ze Sky Bet Championship. Lídrem je navíc hvězda Realu Madrid Gareth Bale, který vede i tabulku. Uvidíme tedy, jak si týmy a jejich hráči poradí v nadcházejícím čtvrtfinále. S koncem turnaje EURO 2016 nám ale z obrazovek nezmizí. Budeme je vídat na Nové DIGI TV, v přímých přenosech z Premier League, La Ligy a Sky Bet Championship.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud