Radek Špryňar
19. listopadu 2019 • 14:15

VYSVĚDČENÍ za postup na EURO: čtyři jedničky, ale někdo musí přidat

Vstoupit do diskuse
0
  • Jakou známku si vysloužili čeští reprezentanti za své výkony v kvalifikaci o postup na EURO 2020? Deník Sport rozdal čtyři jedničky, někdo se ale musí zlepšitJakou známku si vysloužili čeští reprezentanti za své výkony v kvalifikaci o postup na EURO 2020? Deník Sport rozdal čtyři jedničky, někdo se ale musí zlepšitFOTO: Koláž iSport.cz

    Suverénně nejlepší střelec, nejvytíženější hráč, nejvýraznější nahrávač a největší překvapení. Patrik Schick, Tomáš Souček, Jakub Jankto a Jan Bořil si za své výkony v kvalifikaci o mistrovství Evropy vysloužili na vysvědčení deníku Sport nejvyšší možnou známku. Vzhledem k postupu na finálový turnaj je rešerše výkonů českých fotbalistů veskrze pozitivní, nicméně jsou tací, kteří by měli zabrat. Jinak jim hrozí v závěrečné nominaci absence.

  • Patrik Schick 1

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    6 459 4 0

    Vstřelil čtyři branky (2x Bulharsko, 1x Kosovo, 1x Černá Hora), k vlastní trefě donutil Kopitoviče. Reprezentace v něm našla spolehlivého střelce, který umí udeřit za každých okolností. A teď si představte, že třeba jednou přijede na sraz mužstva ve formě a s herní praxí! Snad se to brzo stane.

    Patrik Schick děkuje fanouškům po utkání s Bulharskem, které rozhodl dvěma góly Patrik Schick děkuje fanouškům po utkání s Bulharskem, které rozhodl dvěma gólyFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Tomáš Souček 1

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    8 720 1 0

    Hvězda Slavie, perla reprezentace. I v národním týmu se hodně věcí točí okolo něj. Co je na něm nejlepší? Že to vzal samozřejmě, klíčovou roli bez mrknutí přijal. Během kvalifikace vstřelil ze své kanceláře uvnitř vápna důležitou branku Černé Hoře. Může být ještě výrazně produktivnější.

    Tomáš Souček při zápase s Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020 Tomáš Souček při zápase s Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020Foto Pavel Mazáč / Sport

  • Jakub Jankto 1

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    8 640 1 3

    Skvělá čísla! Parádní volej do sítě Černé Hory v domácí partii v Olomouci patřil mezi náramné okamžiky české cesty kvalifikací. Ale nezářil jen tehdy. Další tři branky nachystal a minimálně na jiných třech má nehynoucí podíl. Šilhavý ho zavalil neochvějnou důvěrou, splatil ji.

    Jakub Jankto roste v klíčového hráče české reprezentace Jakub Jankto roste v klíčového hráče české reprezentaceFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Jan Bořil 1

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    5 450 0 0

    Vzpomínáte? V Rusku odehrál katastrofální zápas, později ho označil za nejhorší v kariéře. Pak rok v národním týmu nebyl, až v Kosovu. Zase při porážce… Pech! On to tak nebral, ze sestavy vystrčil Nováka, momentálně je na levém kraji defenzivy jasnou první volbou.

    Obránce Jan Bořil v reprezentačním dresu proti Německu Obránce Jan Bořil v reprezentačním dresu proti NěmeckuFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Tomáš Vaclík 1–

    Zápasy Minuty Obdržené góly
    6 540 5

    Na záda mu dýchají konkurenti, ale on si s tím nedělá hlavu, protože ji má skvěle nastavenou. Kvalifikaci zvládl na velmi solidní úrovni. Nechytá na efekt, ale nesmírně účelně. Vyhrál pět zápasů ze šesti, náramné představení předvedl proti Anglii. Uhájil post jedničky.

    Tomáš Vaclík diriguje své spoluhráče v zápase kvalifikace o postup na EURO 2020 Tomáš Vaclík diriguje své spoluhráče v zápase kvalifikace o postup na EURO 2020Foto Sport

  • Vladimír Coufal 1–

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    3 270 0 0

    Kdo by čekal, že místo v základu vyrve z rukou Kadeřábkovi? Leč, stalo se. V Podgorici mu kouč svěřil pravou stranu defenzivy, přičemž záměrem bylo využití vědomého spojení se slávistickým kolegou Masopustem. Trefa jako blázen! Od té chvíle přišly tři výhry v řadě a marš za postupem.

    Vladimír Coufal se zabydluje na pravém kraji reprezentační obrany Vladimír Coufal se zabydluje na pravém kraji reprezentační obranyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jakub Brabec 1–

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    3 225 1 0

    Poprvé naskočil do druhého poločasu v Černé Hoře za zraněného Suchého. Dovedl se rychle aklimatizovat, zbytek mače odehrál s bravurou. A pak přišla Anglie… Jeden ze životních zápasů, slavné vítězství 2:1 podpořil brankou. Ve čtvrteční odvetě s Kosovem ale dokonalost pozbyl.

    Jakub Brabec se v kvalifikaci trefil do sítě Anglie Jakub Brabec se v kvalifikaci trefil do sítě AnglieFoto Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

  • Alex Král 1–

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    7 591 1 1

    Po debaklu v Anglii si trenér řekl dost a vlasatého záložníka zařadil mezi nezbytnou osu reprezentace. Chvíli se rozkoukával, ale jak šel čas, byl lepší a lepší. Vrcholem jeho fantastického progresu byla postupová noc. Kosovu vstřelil jednu branku, na druhou přihrál. Výkon? Mňam!

    Alex Král řídil postupovou výhru reprezentace na EURO Alex Král řídil postupovou výhru reprezentace na EUROFoto Michal Beránek, Sport

  • David Pavelka 2

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    3 270 0 0

    Jestliže bude zdravý, určitě se objeví v závěrečné nominaci na evropský šampionát. Takové vojáky, kteří splní všechny povinnosti, Šilhavý doslova miluje. Výborně odpracoval červencový dvojzápas s Černou Horou a Bulharskem. To však byla konečná. Zdraví si postavilo hlavu.

    David Pavelka má před sebou pořádnou pauzu David Pavelka má před sebou pořádnou pauzuFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Vladimír Darida 2

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    6 516 1 0

    Pomalejší rozjezd, velmi zajímavý závěr. Reprezentační forma zkušeného záložníka přesně kopírovala pohodu v Hertě. Jakmile se v Německu vecpal do sestavy, výrazně se zlepšil i v národním týmu. Skvělý byl v Edenu s Anglií. Malá výtka? Více přímočarosti by nebylo na škodu.

    Vladimír Darida diriguje českou hru Vladimír Darida diriguje českou hruFoto Pavel Mazáč/Sport

  • Lukáš Masopust 2

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    8 470 1 2

    Trenér si k němu ihned našel cestu. Slávistického lajnaře nasadil do všech zápasů. Buď šel na plac hned od začátku (6x), nebo z lavičky (2x). V klubu jsou mu vyčítané osudové prohřešky v koncovce. Bilance v národním mužstvu? 1+2! Hleďme, tak zlé to zase není.

    Lukáš Masopust se pokouší projít kolem bránících hráčů Kosova v zápase kvalifikace o postup na EURO 2020 Lukáš Masopust se pokouší projít kolem bránících hráčů Kosova v zápase kvalifikace o postup na EURO 2020Foto Barbora Reichová / Sport

  • Ondřej Čelůstka 2

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    8 720 1 1

    Za éry Karla Jarolíma byl pro reprezentaci mrtvým mužem, až Jaroslav Šilhavý z něj stvořil defenzivní oporu. S Tomášem Součkem odehrál plnou porci minut. Sázka na poctivého urostlého chlapa se povedla, byť při prohrách v Anglii a v Kosovu nevypadal nejlépe. To ale nikdo.

    Akrobatický zákrok Ondřeje Čelůstky Akrobatický zákrok Ondřeje ČelůstkyFoto ČTK/AP

  • Pavel Kadeřábek 3

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    6 451 0 1

    Ideální studijní materiál pro záhadology. V Hoffenheimu si to bez něj neumějí představit, v národním týmu ano. Stabilní pozici neměl pod Jarolímem, ani pod Šilhavým. Po průšvihu v Kosovu vypadl ze sestavy, naskočil až v „přáteláku“ v Bulharsku. Umí mnohem víc, ale kdy to sakra ukáže?

    Pavlu Kadeřábkovi vyrostla v reprezentace ve Vladimíru Coufalovi konkurence. Stane se z něj luxusní náhradník, nebo se posune do zálohy? Pavlu Kadeřábkovi vyrostla v reprezentace ve Vladimíru Coufalovi konkurence. Stane se z něj luxusní náhradník, nebo se posune do zálohy?Foto Barbora Reichová / Sport

  • Marek Suchý 3–

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    4 315 0 1

    Sázelo se na něj, měl být oporou. Proto se stal při vleklém zranění Bořka Dočkala kapitánem. Funkci plnil v kabině, na hřišti ovšem poněkud rozpačitě. Chyboval v Kosovu, hořel v Černé Hoře. Pak se zranil a dojezd kvalifikace už neabsolvoval. O EURO bude muset obrovsky zabojovat.

    Marek Suchý během utkání s Černou Horou Marek Suchý během utkání s Černou HorouFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Filip Novák 3–

    Zápasy Minuty Góly Asistence
    3 270 0 0

    Do kvalifikace naskočil jako první varianta na levé straně obranné čtyřky. Jenže v Anglii to na úvod (nejen jemu) pořádně drhlo, nepřesnosti a matnost přidal i následně doma s Bulharskem. Pak místo v sestavě přepustil zářícímu Bořilovi. Trápila ho zranění. Do mužstva ale patří.

    Filip Novák naskočil v kvalifikaci o postup na EURO 2020 do tří zápasů Filip Novák naskočil v kvalifikaci o postup na EURO 2020 do tří zápasůFoto Barbora Reichova / Sport

  • Dále nastoupili

    Brankáři

    Jméno Zápasy Minuty Obdržené góly
    Jiří Pavlenka 1 90 5
    Ondřej Kolář 1 90 1

    Hráči

    Jméno Zápasy Minuty Góly Asistence
    Zdeněk Ondrášek 3 135 1 0
    Jan Kopic 4 101 0 0
    Michael Krmenčík 3 91 0 0
    Theodor Gebre Selassie 1 90 0 0
    Tomáš Kalas 1 90 0 0
    Ondřej Kúdela 1 90 0 0
    Petr Ševčík 2 80 0 0
    Matěj Vydra 1 45 0 0
    Josef Hušbauer 2 39 0 0
    Martin Doležal 3 35 0 0
    Ladislav Krejčí 2 25 0 0
    Milan Škoda 1 9 0 0
    Libor Kozák 1 3 0 0
    Jaromír Zmrhal 1 1 0 0

    Ideální 11 Ondřeje Škvora: Do brány by dal Koláře, do zálohy Masopusta
    Video se připravuje ...

    Zdeněk Ondrášek slaví gól, kterým rozhodl o výhře české reprezentace nad Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020 Zdeněk Ondrášek slaví gól, kterým rozhodl o výhře české reprezentace nad Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020Foto Pavel Mazáč/Sport

    Sedm postupů na EURO! Připomeňte si klíčové duely, které přinesly slávu
    Video se připravuje ...

    iSport podcast: Reprezentace je závislá na Slavii. Ale Šilhavý týmu dokázal dát nadšení
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud