21. listopadu 2019 • 13:39

Noviny si podaly Balea: Neuctivý. Nečestný. Nevděčný. V tomto pořadí

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedny pobavil, druhé pobouřil. Gareth Bale (30) svou oslavou postupu na EURO 2020 s Walesem rozhýbal nejedno diskusní fórum. Jeho skotačení s vlajkou, která měla vystihovat jeho priority v pořadí Wales, golf, Madrid, odsoudili zejména fanoušci Realu Madrid. Hvězda „bílého baletu“ to nyní schytala i od španělských médií. Jak reagoval trenér Zinédine Zidane?



Slavil, radoval se, usmíval se. Jinak tomu ani být nemohlo. Gareth Bale byl po postupu Walesu na EURO 2020 nadšený. Euforii a oslavy si se svými spoluhráči z reprezentace na hřišti Cardiff City Stadium naplno užíval. Ve finále možná až moc. Jeho křepčení s vlajkou, na které stál nápis „Wales. Golf. Madrid… v tomhle pořadí,“ vzbudilo řadu diskusí a reakcí.

V Realu Madrid čelí často kritice, v poslední době jsou rozebírány zejména jeho priority. Hlavně pak to, že „bílý balet“ staví na druhou či dokonce třetí kolej. I proto se Baleova oslava s vlajkou, která měla právě symbolizovat pořadí jeho priorit, nesetkala jen s pozitivními reakcemi.

Španělský deník Marca specifické radosti Balea věnoval dokonce titulní stranu čtvrtečního vydání, na které vrací Velšanovi úder titulkem: „Neuctivý. Nečestný. Nevděčný.“

V samotném Realu Madrid však třicetileté křídlo trestat nehodlají. Alespoň podle slov trenéra Zinédina Zidana, který v posledních měsících s Balem nevychází zrovna nejlépe. Spíše by se dalo říct, že jejich vztah je na bodu mrazu. Francouzský kouč plánuje podle deníku Marca svého svěřence před tím, než zahájí trénink, pozdravit, potřást mu rukou a pogratulovat mu k postupu.

Bale po oslavách postupu na EURO 2020 přiznal, že už během zápasu slyšel oslavný chorál fanoušků, který obsahoval stejná slova, jako byla na vlajce (Wales. Golf. Madrid.) a bral ho jako povedený žert. „Slyšel jsem to, obzvlášť když jsem seděl po střídání na lavičce. S kluky jsme se smáli. Bylo to vtipné,“ reagoval Bale.    

Vzhledem k jeho špatným vztahům s trenérem Zidanem je pravděpodobné, že by mohl již v zimě Real opustit. Ve hře je i Baleův návrat do Tottenhamu, který ve středu angažoval na post hlavního trenéra Josého Mourinha. Ten připustil, že by o velšskou hvězdu měl zájem. Problém je však v tom, že „kohouti“ splácejí nový supermoderní stadion a tak vedení dopředu portugalského stratéga varovalo, že peníze na přestupy budou nejdříve v létě. 

Gareth Bale oslavuje se spoluhráči z velšské reprezentace postup na EURO s vlajkou, která má znázorňovat jeho priority v pořadí Wales, golf, Madrid
Gareth Bale oslavuje se spoluhráči z velšské reprezentace postup na EURO s vlajkou, která má znázorňovat jeho priority v pořadí Wales, golf, Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud