14. června 2021 • 14:03

Obránce Blind přiznal: Kvůli Eriksenovu kolapsu jsem měl mentální blok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský obránce Daley Blind přiznal, že musel po sobotním kolapsu fotbalisty Christiana Eriksena překonat mentální blok, aby se odhodlal nastoupit k úvodnímu utkání mistrovství Evropy proti Ukrajině. Jednatřicetiletý Blind má po potížích se srdcem od roku 2019 implantovaný defibrilátor a zdravotní potíže jeho dánského kamaráda ho vystrašily. Nakonec do zápasu nastoupil, a když ho trenér Frank de Boer v 64. minutě střídal, zkušený hráč Ajaxu Amsterodam neskrýval slzy.



„To, co se stalo v sobotu, na mě mělo velký dopad. Nehledě na to, že znám Christiana jako kamaráda, byla celá ta situace příšerná. Pochopitelně jsem proto musel udělat nějaké věci, abych se přes tenhle mentální blok dostal a nastoupil k našemu zápasu,“ citovala Blinda agentura Reuters.

„Musel jsem přesvědčit sám sebe, že budu hrát, a jsem hrdý na to, že jsem to dokázal. I proto jsem možná na konci projevil takové emoce. Ty obrázky v televizi na mě dopadly a ani jsem kvůli tomu dobře nespal. Byla to pro mě velká překážka a musel jsem ji překonat,“ přiznal Blind.

Dánský záložník Eriksen ze zhroutil ve 43. minutě sobotního duelu s Finskem (0:1). Záchranáři museli devětadvacetiletému záložníkovi Interu přímo na trávníku poskytnout masáž srdce a poté ho transportovali do nemocnice. To už byl dánský fotbalista při vědomí a před znovuzahájením utkání se spojil se spoluhráči. S nimi pak komunikoval i v dalších dnech.

Daley Blind do zápasu s Ukrajinou nastupoval se strachem
Daley Blind do zápasu s Ukrajinou nastupoval se strachem

„Tohle mi taky pomohlo. Kdyby se to naopak nevyvíjelo dobře, nahlodávalo by mě to v hlavě ještě víc. Jakmile jsem si ale uvědomil, že Christian povzbuzoval vlastní spoluhráče, aby hráli dál, rozhodl jsem se, že do toho také musím jít. Samozřejmě jsem to také udělal i díky vědomí, že podle doktorů je to již nyní bezpečné,“ uvedl Blind.

Jeho přístup proto ocenil i trenér Frank de Boer, který sám v předvečer zápasu zrušil po událostech v Kodani týmovou schůzku a Blinda pak nasadil do základní sestavy. Vystřídal jej až v 64. minutě za Nathana Akého. „Jsem si jistý, že Blind stál před těžkou volbou, ale v důležitý moment zvedl hlavu. Výbuch emocí, který ho pak dostihl při střídání, je z mého pohledu úplně v pořádku,“ dodal De Boer.

V dalším utkání skupiny C čeká na Nizozemce ve čtvrtek Rakousko.

EURO 2021: Hrůzostrašný okamžik, vrátil se Csaplár k Eriksenově kolapsu. Jsou hráči přetížení?
Video se připravuje ...

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 3 0 0 8:2 9
2. Rakousko 4 2 0 1 5:5 6
3. Ukrajina 3 1 0 2 4:5 3
4. Makedonie 3 0 0 3 2:8 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud