21. června 2021 • 15:17

Skotská hvězdička Gilmour má COVID. Obavy v Anglii, video bleskově zmizelo

Autor: ČTK, pav, vmn
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skotský fotbalista Billy Gilmour měl před úterním zápasem s Chorvatskem na mistrovství Evropy pozitivní test na koronavirus. Dvacetiletý záložník Chelsea musel do desetidenní izolace, ze skotského týmu je ale jediný.



Gilmour v pátek ve Wembley odehrál 76 minut při bezbrankové remíze s Anglií a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Na úvod turnaje proti českému týmu nenastoupil. Kvůli pozitivnímu testu přijde o závěrečný zápas skupiny D s Chorvatskem a v ohrožení je i jeho start v případném osmifinále.

Povedený Gilmourův výkon při reprezentačním debutu v základní sestavě vystrašil Anglii i několik dní po závěrečném hvizdu. Po zápase se s ním totiž přišli pozdravit a obejmout spoluhráči z Chelsea Ben Chilwell a Mason Mount. Testováním před úterním zápasem s Čechy prošel kompletní anglický výběr, všichni hráči jsou negativní. 

Rychle reagovali i Skotové. Gilmourův spoluhráč Andy Robertson na Instagramu sdílel krátké video, jak Gilmour hraje ping pong s Johnem McGinnem. Po oznámení pozitivního testu záběry bleskově zmizely. 

Skotská reprezentace má základnu v anglickém Middlesbrough a vyhnula se tím přísnějším opatřením ve své zemi. Po dvou zápasech ve skupině má stejně jako Chorvatsko na kontě jeden bod. Aby udrželo šanci na postup, musí v úterý zvítězit.

Ve druhém utkání proti sobě nastoupí Češi s Angličany, kteří mají shodně po čtyřech bodech. Do osmifinále projdou první dva celky z každé skupiny a nejlepší čtveřice ze šesti týmů na třetích místech.

Skotsko mělo pozitivní test v týmu už před startem šampionátu, kdy byl nakažený náhradník John Fleck. V průběhu Eura se o první případ koronaviru postaralo Slovensko. Nákaza byla zjištěna u obránce Denise Vavra a jednoho člena realizačního týmu

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 2:0 7
2. Chorvatsko 3 1 1 1 4:3 4
3. Česko 3 1 1 1 3:2 4
4. Skotsko 3 0 1 2 1:5 1

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud