Jonáš Bartoš
1. července 2021 • 11:00

Šilhavého žongly a všichni fit. Strahov naposledy, pak Baku a třeba Londýn

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hráče možná padala lehká nostalgie. Ve čtvrtek dopoledne si čeští fotbalisté naposledy zatrénovali na Strahově, kde měli základnu během evropského šampionátu. Před sobotním čtvrtfinále v Baku proti Dánsku (18:00) je zásadní zprávou, že na trávníku naplno makal celý tým, včetně kapitána Vladimíra Daridy a obránce Jana Bořila.



Odtrénovat na Strahově, pak oběd a na letiště. Ve14.30 už bude český tým sedět v letadle a absolvuje dlouhý let do Baku. Dějiště pro čtvrtfinále s Dánskem je až na hranici s Asií, jde asi o nejhorší destinaci z pohledu českých fanoušků, kteří pomohli vyprodat úspěšné osmifinále v Budapešti proti Nizozemsku (2:0).

Český tým je před velkým zápasem kompletní. Jaroslav Šilhavý na čtvrtečním tréninku přivítal kompletní kádr 23 hráčů do pole a tří brankářů. Všichni jsou stoprocentně zdraví a nachystaní na velkou bitvu, která by mužstvo mohla vystřelit až mezi nejlepší čtyři celky turnaje.

Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý odkopává míč před posledním tréninkem na Strahově
Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý odkopává míč před posledním tréninkem na Strahově

V plném zápřahu byl kapitán Vladimír Darida, který vynechal osmifinále kvůli zranění nohy, i obránce Jan Bořil, jehož vyřadily dvě žluté karty, následně též léčil drobné šrámy. Nicméně jejich náhradníci zahráli proti Nizozemsku výtečně a je možné, že trenér Šilhavý do vítězné sestavy už sahat nebude.

Šilhavý, dřívější výborný ligový fotbalista, si před tréninkem s chutí zažongloval s míčem, pár nožiček zvládl naprosto bez problémů. Jako první se na trávník, který byl chvíli zkrápěný lehkým deštěm, dostavila „slávistická“ skupinka. Všichni dobře naložení a natěšení na další velký zápas.

Národní tým na Strahově trénoval ve čtvrtek dopoledne naposledy. V případě postupu by se mužstvo z Baku přesunulo rovnou do Londýna, kde proběhne vyvrcholení EURO - obě semifinále i finále se odehrají ve Wembley.

Tým Dánska: Z ofenzivní mašiny jde strach, mužstvo nezlomila ani ztráta hlavní hvězdy
Video se připravuje ...

EURO 2021: Od Joachima Löwa k českým tělocvikářům. Trenérská profese upřímným pohledem Josefa Csaplára.
Video se připravuje ...

Holeš je produktivní díky důrazu a skvělé střele. Jaké jsou zásadní momenty jeho kariéry?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud