4. července 2021 • 18:35

Itálie přišla o kometu Spinazzolu. To si nezasloužil, smutní parťáci

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před šampionátem věděl o jeho kvalitách málokdo. Leonardo Spinazzola, osmadvacetiletý levý bek AS Řím, ale od prvního utkání ohromoval všechny. V pěti duelech se stal dvakrát mužem zápasu, je ze všech hráčů na turnaji nejrychlejší a nevykazoval jedinou slabinu. Bohužel Itálii už k vytouženému zlatu nepomůže. Kvůli přetržené achillovce pro něj EURO skončilo. Fotbalista se u specialisty ve Finsku podrobí operaci a čeká ho zhruba půlroční pauza.



V defenzivě jsou Italové silní již tradičně. Na letošním turnaji navíc baví i fantastickým útokem. Jeho kouzlem je na reprezentační úrovni nevídaná sehranost. Squadra azzura působí dojmem, že se její hráči pohromadě připravovali několik měsíců. Klíčovou roli má v tomto orchestru právě Leonardo Spinazzola.

Díky své rychlosti a nesmírné vytrvalosti je neustále v náběhu a rozestavení Italů se po zisku míče mění z 4 – 3 – 3 na 3 – 3 – 4. „Je tak rychlý a explozivní, že může hrát na kraji v systému se čtyřmi i pěti obránci,“ chválil svého svěřence kouč Roberto Mancini.

Sprint v 77. minutě čtvrtfinále s Belgií se bohužel pro Spinazzolu stal na turnaji jeho posledním. Utržená Achillova šlacha jej vyřadí ze hry na několik měsíců. „Tohle si nezasloužil. Byl jedním z našich nejlepších hráčů na turnaji, a i kdyby příští zápasy nehrál, bude jím pro nás nadále. Jsme velmi smutní. Je to pro nás velká ztráta. Zkusíme se dostat úplně přes všechny už jen kvůli němu,“ vyjádřil se Lorenzo Insigne o svém parťákovi z levé lajny.

Prezident italské fotbalové reprezentace Gabriele Gravina byl ohromen reakcí celého týmu. „Když jsem po utkání přišel do kabiny, měl jsem pocit, že jsme prohráli. Bylo to velice emotivní a zároveň krásné, jak celý tým sdílel bolest svého člena,“ sdílel Gavrina svou zkušenost přímo ze šatny.

Italský tým opravdu působí velice semknutým dojmem. Důkazem jsou i události, jež se odehrály po odjezdu mančaftu z Allianz Arény. Ihned v autobuse na letiště začal celý tým euforicky skandovat: „Olé, olé, olé, olé, Spina! Spina!“ A formu si s sebou přenesl i do letadla, kde se Federico Bernardeschi ujal palubního telefonu a opět spustil oslavný chorál na adresu zraněného zadáka. Zbytek týmu se přidal okamžitě.

Když se včera Spinazolla v italském kempu loučil, srdečně se objal se všemi spoluhráči a nakonec i s trenérem Mancinim.

Ten teď bude muset přijít s plánem, jak italskou kometu nahradit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud