14. července 2021 • 17:57

Nejhezčí gól EURO? Anketu ovládla Schickova trefa z půlky proti Skotsku

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefa českého fotbalisty Patrika Schicka téměř z poloviny hřiště v utkání proti Skotsku zvítězila v anketě o nejhezčí gól mistrovství Evropy. Ve středu to oznámila UEFA, na jejímž webu hlasovalo téměř 800 tisíc fanoušků.



Útočník Leverkusenu zvítězil díky pohotové střele z úvodního zápasu české reprezentace na šampionátu, kdy na začátku druhého poločasu vypálil ze vzdálenosti 49,7 metru a dal gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. Jeho přesný pokus zapadl do branky gólmana Davida Marshalla, který se již po předchozím vyběhnutí nestačil vrátit. Schick skóroval v zápase podruhé a stanovil konečný stav na 2:0.

„Byl tam odražený balon, už jsem během zápasu koukal, kde gólman stojí, byl hodně vysoko. Periferně jsem se podíval, viděl jsem, že je venku a prásknul jsem to tam,“ řekl následně v České televizi Schick.

Český útočník Patrik Schick po své druhé brance v utkání proti Skotsku
Český útočník Patrik Schick po své druhé brance v utkání proti Skotsku

Pětadvacetiletý hráč tím nejen nastartoval cestu české reprezentace na ME, která skončila až ve čtvrtfinále, ale zároveň zahájil vlastní úspěšné účinkování na šampionátu. S pěti brankami skončil druhý mezi střelci za Cristianem Ronaldem, který dal stejně gólů, ale v jeho prospěch rozhodla ještě jedna asistence.

Na dalších místech za Schickem v hitparádě gólů skončila například trefa Paula Pogby z osmifinálového zápasu se Švýcarskem nebo postupová branka Chorvata Luky Modriče v základní skupině znovu proti Skotsku.

Pavelec o gólu Schicka: Já nevím, co tam ten gólman dělal na té půlce
Video se připravuje ...

Hašek o Schickovi: Chyběla pracovitost, pak mu to docvaklo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud