8. září 2023 • 10:40

Albánská média: Zázrak, v Praze jsme mohli i vyhrát. Češi měli štěstí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Albánská média pochválila národní tým za to, že kvalifikační remízou 1:1 s českými fotbalisty udělal velký krok k postupu na mistrovství Evropy. Favorizovaní domácí podle některých komentářů měli štěstí, že v Praze získali aspoň bod, protože „Orli“ v závěru neproměnili velkou šanci.



Domácí poslal v Edenu v přímém souboji o první místo ve skupině E do vedení v 56. minutě Václav Černý, za 10 minut ale vyrovnal Nedim Bajrami z jediné střely hostů na branku. Vedoucí Češi v tabulce po čtvrtém kole udrželi před Albánci bodový náskok, o další bod zpět je třetí Polsko.

„Albánie slaví v Praze remízu, která může mít cenu vstupenky na Euro 2024,“ uvedla televizní a rozhlasová společnost Radio Televizioni Shqiptar (RTSH) na svém webu. „Albánie předvedla první zázrak. Výsledkem 1:1 v Praze udělala další krok k postupu na evropský šampionát v Německu“ doplnil list Koha Jone na adresu svěřenců trenéra Sylvinha.

Média připomněla nevyužité přečíslení tři na jednoho v závěru utkání. „Červenočerní už vyrovnávacím gólem zmrazili domácí tým, ale dokonce mu mohli připravit spektakulární porážku, kdyby Bajrami v 84. minutě zakončil parádní večer lepší přihrávkou,“ upozornil RTSH. „Štěstí bylo na straně Čechů, protože jsme mohli získat tři body,“ přidal Koha Jone.

Albánští fotbalisté byli oceněni za to, že na Černého vedoucí gól reagovali Bajramiho výstavní dalekonosnou trefou. „Úsměv na českých tvářích nevydržel dlouho. Sylvinhova Albánie nám ukázala, že nezná slovo kapitulace. Nedim Bajrami vykouzlil drahokam, když pravačkou poslal míč do horního růžku a omráčil tím Čechy,“ napsal list Gazeta Sport Ekspres.

„Bajrami svým supergólem zažehnul červenou a černou party v Praze. Tisíce Albánců na stadionu vybuchly nadšením, když záložník svou fantastickou a chirurgicky přesnou střelou nedal českému brankáři šanci zasáhnout,“ dodal RTSH.

Góly

Domácí: 56. Černý

Hosté: 66. Bajrami

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Holeš, Brabec, Krejčí ml. (86. Chytil) – Coufal, Souček (C), Král, Provod – Černý (71. Hložek), Kuchta (71. Jurečka), Čvančara (86. Lingr).

Hosté: E. Beriša – Hysaj, Ismajli, Djimsiti (C), Mitaj – Ramadani – Asani (69. Muja), Bajrami (84. Gjasula), Asllani (69. Bare) – Cikalleši (58. Daku), Seferi (84. Uzuni).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Staněk, Zima, Zelený, Sadílek, Hložek, Lingr, Masopust, Sadílek, Chytil, Jurečka, Stronati

Hosté: Kastrati, Strakoša, Balliu, Veseli, Bare, Gjasula, Uzuni, Mihaj, Ajeti, Muci, Daku, Muja

Karty

Domácí: Provod

Hosté: Asani, Bajrami, Ismajli

Rozhodčí

Taylor (ENG) – Beswick (ENG), Betts (ENG)

Stadion

Fortuna Arena, Praha

Návštěva

18 641 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud