Karel Häring
11. října 2014 • 00:15

Sivok gól neslavil: Nesluší se, abych tady dělal kotrmelce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ISTANBULU | Byl jednoznačným králem zápasu. Co šlo po zemi, to včasným skluzem uklidil, co letělo vzduchem, odhlavičkoval do bezpečí. A navíc k tomu všemu Tomáš Sivok přidal vyrovnávací gól, který český tým udržel při životě. Svou branku však neslavil.



Pověsil se do vzduchu a hlavou poslal míč do sítě. Připsal si čtvrtý zásah v reprezentačním dresu, ovšem radoval se jen velmi tlumeně, bez emocí. Důvod je jasný, v Turecku působí od sezony 2008/2009 a nechtěl urazit fanoušky v zemi, kde našel druhý domov.

„Samozřejmě jsem ho nechtěl slavit. Asi se moc nesluší, abych tady po sedmi letech skákal a dělal kotrmelce,“ vysvětlil Sivok své gesto po utkání v rozhovoru s českými novináři.

Do národního týmu se vrátil po jedenácti měsících, poprvé se představil pod trenérem Pavlem Vrbou. Ten mu dal přednost před Václavem Procházkou a obránce Besiktase se odvděčil famózním výkonem. „Neřekl bych, že to byl můj nejlepší zápas v reprezentaci, ale specifický pro mě určitě byl. A hlavně hodně náročný, protože Turci nás tlačili, bylo tam hodně těžkých situací. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ líčil duel.

Ani hrdina zápasu nezapíral, že výkon Čechů v první půli zůstal daleko za očekáváním. „Nedařilo se nám kombinovat a držet míč. Turecko bylo jasně lepším týmem. Dali jsme gól ze standardky, ten nás udržel ve hře. Ale ve druhé půli jsme ukázali, že umíme hrát fotbal a potvrdili to rozhodujícím gólem,“ prohlásil Sivok.

Spolu s týmem je v sobotu ráno čeká pětihodinový přesun do kazažské Astany, kde v pondělí sehraje Česko svůj třetí zápas. Po prvních dvou má stoprocentní, šestibodový zisk.

Tomáš Sivok vyrovnání na 1:1 v kvalifikačním zápase v Turecku neslavil
Tomáš Sivok vyrovnání na 1:1 v kvalifikačním zápase v Turecku neslavil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud