17. října 2014 • 12:45

Srbové, dívejte. Fanoušci v Polsku a Bosně tleskali kotli soupeře

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nepsané pravidlo, že se do fotbalu nemá míchat politika, bylo v kvalifikačním utkání Srbska a Albánie porušeno. Děsivé záběry z hrací plochy obletěly svět. Naopak v Bosně a Polsku byl k vidění opak. V kontrastu s incidenty v Bělehradu vypadají tyto obrázky až neuvěřitelně. Fanoušci podporují kotel soupeře a naopak. Tleskají si, vyměňují šály, navzájem si vyjadřují respekt.



Záběry ze Srbska vypadaly hrůzně. Hráči Albánie utíkali před rozzuřenými fanoušky, útočníka Slavie Bekima Balaje přetáhli plastovou židlí. Albánský svaz si navíc stěžuje, že fotbalisté byli napadeni dokonce srbskou policií. Šílené. Kvalifikační duel musel být předčasně ukončen, teď se jím zabývá Disciplinární komise UEFA.

Naopak zápasy Bosna – Belgie (1:1) a Polsko – Skotsko (2:2) měly z fanouškovského pohledu zcela jiný průběh. Jakoby se odehrály v jiném vesmíru. V přátelské, ale fascinující atmosféře. Tady fotbal lidi spojil. A natolik, že si belgičtí a bosenští fanoušci vyměňovali šály. K tomu jim v roli „pošťáků“ pomohli policisté a pořadatelé hlídající na tribuně mezi oběma kotli.

„Bosna! Bosna!“ skandovali pak hrdě Belgičané. Reakcí byl bouřlivý potlesk domácích fandů.

Skotští příznivci se pro změnu přátelsky zdravili s Poláky po utkání, když opouštěli stadion ve Varšavě. Fanoušci soupeře jim aplaudovali, podávali ruce a kolikrát si zazpívali společně.

Logicky můžete konstatovat, že tyto národy netíží vzájemné rozepře a problémy jako Srby a Albánce. Ale doufejme, že třeba někdy v budoucnu si alespoň podají ruku a zápas se bez problémů dohraje.

VIDEO: Polští a skotští fanoušci před stadionem po zápase

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud