20. listopadu 2014 • 12:20

Část prémií až po postupu? Pelta je vyplácí hráčům celé už NYNÍ

Autor: šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euforie po stoprocentním vstupu do kvalifikace o EURO 2016 jede naplno. Původně měli dostat čeští reprezentanti část stanovených prémií až po úspěšně završeném postupu, předseda FAČR Miroslav Pelta nakonec pravidla změnil. Hráče motivoval vyplacením prémií v plné výši před prvním zápasem. A pak už se k původnímu záměru nevrátil.



„Před utkáním s Holandskem slíbil prémie s okamžitou výplatou. Když to dopadlo dobře, tak se pokračovalo v zavedeném modelu. Nakonec to ovšem nemá žádné dopady na ty celkové náklady,“ popsal šéf českého fotbalu.

Nejen Pelta cítí, že boje ve skupině se vyvíjí pro český tým velmi slibně. Po vítězství v Turecku tak reprezentantům najal a zaplatil zvláštní letadlo na dalekou cestu do Kazachstánu, aby měli větší komfort a lépe mezi dvěma utkáními regenerovali (VÍCE ZDE>>>).

Kromě toho přistoupil také k výplatě slíbených peněz v plné výši.

Celý systém má jediné úskalí, které by se projevilo, pokud by národní tým na evropském šampionátu nakonec chyběl. I to je stále možné, i když vzhledem k dosavadním výsledkům už méně pravděpodobné.

„Jo, to je jediné nebezpečí tohoto modelu, který jsme zvolili. Že bychom platili, platili, platili, a pak bychom nepostoupili. Ale vzhledem k tomu, že postupujou první dva mančafty přímo a třetí jde do baráže, tak... Nechci to zakřiknout a samozřejmě to beru s pokorou. Prostě v nejkratší době chceme získat potřebné body,“ vyjádřil se Pelta.

Svoji iniciativu dopředu se zkušenějšími členy kabiny ani nijak neprobíral. „Tentokrát to bylo spíš tak, že jsem předstoupil před mužstvo před prvním zápasem a udělal jsem takovou mobilizaci, protože Nizozemci byli třetí na mistrovství světa a neprohráli tam kromě penalt s Argentinou jediný zápas. Bral jsem nás jako outsidery. Takže jsem vystoupil s touto motivací.“

Vzhledem k povedeným výsledkům se mu zatím tento krok vyplácí. „Vidíte, teď máme dvanáct bodů stejně jako Slováci. Před kvalifikací bychom byli s tímto za blázny. A je to tady. Nepočítejme ovšem prémie, ale body. To je základ. Když budou body, bude postup, euforie.“

Kolikrát ještě musí reprezentanti ve zbývajících zápasech zvítězit. Podívejte se na postupovou MATEMATIKU ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud