3. června 2015 • 18:30

Reprezentace zahájila přípravu na Island. Chyběli jen čtyři Vrbovi muži

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace zahájila dnes odpoledne tréninkem na Strahově přípravu na nadcházející utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu. Na neoficiálním srazu chyběli kouči Pavlu Vrbovi pouze čtyři z 24 nominovaných hráčů, oficiálně se tým sejde v pondělí.



Brankářská jednička Petr Čech je s Chelsea na exhibičním turné po sezoně, dvojici z Basileje gólmana Tomáše Vaclíka s obráncem Markem Suchým ještě čeká o víkendu finále Švýcarského poháru a sparťanský bek Pavel Kadeřábek chyběl z osobních důvodů. K týmu se podle Vrby připojí ve čtvrtek, kdy má reprezentace další trénink.

Na Strahově se bude tým připravovat i v pátek, na víkend mají hráči volno a v pondělí je čeká oficiální sraz, na němž už budou i Čech, Vaclík a Suchý.

Na dnešní trénink dorazilo i všech pět Plzeňanů, kteří se v úterý zúčastnili rozlučkového zápasu Pavla Horvátha s kariérou. "Jsem rád, že všichni hráči jsou zdraví a v pořádku. Doufám, že ty tři dny nám pomohou k tomu, abychom byli dobře připraveni na příští týden," řekl novinářům Vrba.

"Je to mnohem příjemnější, než když hráči přijedou po čtyřech měsících a za čtyři dny se hraje kvalifikační utkání. Teď máme více času na vše," doplnil kouč.

I hráči tréninky vítají. "Pokud někdo nemá povinnosti v klubu, tak je to normálně povinné. Nikoho by ani nenapadlo, že by nepřišel. Někdo končil minulý týden, někdo teď o víkendu. Měl jsem čtyři dny volno a každý trénink navíc je dobrý," uvedl stoper Tomáš Sivok.

Pavel Vrba udílí pokyny pro tréninkovou jednotku
Pavel Vrba udílí pokyny pro tréninkovou jednotku

Na Island odletí Češi příští středu, zápas v Reykjavíku je pak na programu v pátek 12. června. Reprezentanti budou před severským soupeřem hájit první příčku ve skupině. První čtyři duely kvalifikace na podzim vyhráli a úvodní bodové zaváhání přišlo až v březnu doma při remíze 1:1 s Lotyšskem.

Vrba věří, že český celek bude v závěru sezony dobře připravený. "Ten termín není úplně ideální, některé mančafty už nehrají třeba 14 dní, ale zase tak velký problém to není. Naopak někteří si mohou odpočinout a mohou na tom být třeba lépe, než kdyby hráli kvalifikační utkání hned tři dny po 30. kole," podotkl Vrba.

"Pro mě byl horší březnový termín. Naposledy jsme se viděli v listopadu a pak až v březnu. Navíc přípravné utkání bylo až po kvalifikačním. Takže ten březnový termín byl pro mě nejméně čitelný," dodal kouč.

Podle lékaře Petra Krejčího jde nyní o nejnáročnější období z hlediska regenerace. "Kluci za sebou mají celou sezonu a ze všech studií vyplývá, že v tomto období je nejvíce úrazů z přetížení a bezkontaktních," řekl Krejčí. "V každém sportu je důležité udržet rytmus, na který jsou kluci zvyklí ze sezony. Každý i několikadenní výpadek je znát. Proto je dobře udržet jejich zátěž. Tento kemp beru jako pozitivní a správný," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud