25. srpna 2015 • 04:30

Vrba musí měnit půlku sestavy. Zvažuje Skaláka i Bednáře

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NOMINACE 11:30 | Jedny z klíčových duelů kvalifikace o postup na mistrovství Evropy do Francie se nezadržitelně blíží. Česká reprezentace odehraje nejdřív v Plzni duel s Kazachstánem (čtvrtek 3. září), následně letí do Lotyšska (neděle 6. září). Trenér Vrba dnes oznámí nominaci, oproti duelu na Islandu bude muset udělat změnu minimálně na pěti postech. Řadu hráčů trápí zranění, jiní zase ve svých klubech nehrají.



BRANKÁŘI

Situace mezi třemi tyčemi je u prvních dvou jmen jasná. Petr Čech našel stabilní pozici v Arsenalu, Tomáš Vaclík je zase neotřesitelnou jedničkou švýcarské Basileje. Tady může být Pavel Vrba v klidu.

OBRÁNCI

Ani v obraně takové starosti Vrba nemá. Tomáš Sivok odehrál v Bursasporu obě utkání a na místě druhého stopera má na výběr: k dispozici je Marek Suchý (Basilej), plzeňské duo Václav Procházka–Roman Hubník, případně i Tomáš Kalas, jenž v barvách Middlesbrough zatím nechyběl ani minutu.

U Václava Procházky se diskutovalo o poklesu formy, navíc je stále ve hře jeho možný transfer do Turecka. Poslední zápasy po nástupu trenéra Krejčího ale odehrál plzeňský odchovanec s přehledem. Na krajních postech je nalevo jasnou jedničkou David Limberský, byť měl také prsty v nepovedeném úvodu sezony v Plzni. Napravo Vrba spoléhá na Pavla Kadeřábka, nachystaný je i Gebre Selassie.

ZÁLOŽNÍCI

Největší Vrbův problém. Trenér národního týmu musel ze svých plánů kvůli zranění vyškrtnout Tomáše Rosického, Jaroslava Plašila, Václava Pilaře, minulý čtvrtek se zranil i Lukáš Vácha. Právě do zálohy by měl – vzhledem ke zmíněným absencím – nominovat nejvíc (staro)nových tváří. Z pětice, která nastoupila v základu na Islandu, je k dispozici pouze sparťan Bořek Dočkal. Pozitivní zprávou je herní vytížení u Vladimíra Daridy, na něhož bude trenér Vrba hodně spoléhat.

Kdo další může obdržet nominaci? V zákulisí padají jména libereckého Davida Pavelky či plzeňského Ondřeje Vaňka, který předvádí dobré výkony a mohl by nahradit třeba zmiňovaného Váchu. V Jablonci odvádí velmi slušnou práci zkušený Tomáš Hübschman. Podle informací deníku Sport by se na seznam mělo dostat jméno boleslavského záložníka Jiřího Skaláka, ten se po uzdravení dostal v dresu Mladé Boleslavi do velmi dobré formy, má na kontě tři góly a dvě asistence. A v červnu se mu povedlo i EURO „jednadvacítek“.

ÚTOČNÍCI

Matěj Vydra ve Watfordu, Václav Kadlec za Frankfurt ani rekonvalescent Libor Kozák neodehráli ještě v soutěžních utkáních ani minutu. Nepravděpodobný je start Tomáše Necida. Jistý je David Lafata, pozvánku zřejmě dostane i Milan Škoda, jenž už debutoval na Islandu a momentálně se mu daří. Třetí jméno? Na Vydru to nevypadá, spekuluje se o Romanu Bednářovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud