Radek Špryňar
Premium
9. září 2018 • 04:55

Krmenčík proti silným soupeřům mlčí. Simulování mu nepomůže, říká Siegl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační bilance to není vůbec špatná – šestnáct zápasů, sedm branek. To se nechá vidět. Zádrhel je v tom, že první čtyři trefy do statistik naskočily už během pětice premiérových startů. Od té doby Michael Krmenčík skolil už jen dvěma góly San Marino a jedním Čínu. Proti zvučnějším celkům se neprosazuje. S Ukrajinou byl střídán v poločase. Zbraň MK15 mlčí. Proč? Důvodů je povícero, nad některými se v zamčené části zamýšlí v rozhovoru i bývalý útočník Horst Siegl.



Vzpomínáte? Na kolenou klouže směrem k fanouškům po mokré trávě v Edenu. Právě po krásné přímočaré akci Ladislava Krejčího vstřelil v reprezentační premiéře po jedenácti minutách svůj první gól v národním triku. Proti Norsku. V kvalifikaci o mistrovství světa, kdy Češi nutně potřebovali vyhrát, aby si uchovali naději na postup.

Trenér Karel Jarolím vytáhl z Plzně neotesaného hromburáce. A udělal dobře.

Pak už to jelo.

Michael Krmenčík skóroval v přípravě proti Litvě, v dalším kvalifikačním souboji pomohl jedním gólem zničit San Marino a trefil se i v Belgii proti domácímu supertýmu. „S Lukakuem jsem si vyměnil dres. Dám ho hned zarámovat,“ šílel radostí. A také z osobní statistiky – pět reprezentačních zápasů, čtyři branky.

Od té chvíle gólové hody skončily, došlo na dietu, mnohdy na prázdný stůl.

V následujících jedenácti duelech se Krmenčík dvakrát prosadil v domácím duelu s rekreační grupou ze San Marina a v přípravě dal ještě gól Číně. Tedy výrazně podprůměrnému celku a stěží průměrnému. Naopak neskóroval v Norsku, proti Německu, v klíčovém kvalifikačním zápase v Severním Irsku, nulu si zapsal i proti účastníkům světového mistrovství Islandu, Uruguayi, Austrálii i Nigérii.

Štajner vysvětluje, co napsal o Krmenčíkovi: Furt padá a rozčiluje se!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

V úvodní partii v Lize národů pětadvacetiletého útočníka stáhl Karel Jarolím ze hřiště už v poločase. Mělo to dva důvody: Krmenčík se vůbec neprosadil a kouč chtěl po změně stran vyjít z rozestavení s jedním hrotem, v tu chvíli měl logicky přednost Patrik Schick.

„Nechci přes média kritizovat hráče... Byla to systémová změna, nemohlo to dopadnout jinak, než že půjde dolů jeden z útočníků. Patrik dal gól, byl ve větší pohodě, takže volba padla na Michaela,“ přiznal Jarolím.

Za povadlou bilancí je i chybějící servis

Logicky se nabízí sada otázek. Proč se Krmenčík neprosazuje jako dřív? Proč nestřílí góly silnějším celkům? Dosahuje vůbec mezinárodní úrovně? A může si za svoji slabší bilanci jen sám?

Evidentní jsou dvě skutečnosti.

Byť se Krmenčík za poslední roky obrovsky zlepšil, stále má rezervy. A ty se právě odhalí v duelech s maximálně koncentrovaným a fyzicky vyspělým soupeřem. Se stopery Ukrajiny měl Krmenčík kříž, nevyhrál ani jeden ze soubojů, často se kácel k zemi, neudržel žádné míče a neulevil přetížené defenzivě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud