7. listopadu 2018 • 10:30

Šilhavý podruhé nominoval. Vrací se Darida, z české ligy jen čtyři vyvolení

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nezařadil do nominace pro přípravný zápas v Polsku a utkání Ligy národů se Slovenskem žádného úplného nováčka. Do týmu se vrací několik uzdravených hráčů včetně klíčového záložníka Vladimíra Daridy, naopak někteří kvůli zranění chybějí. Šilhavý aktuální devatenáctičlenný kádr ještě plánuje o čtyři hráče rozšířit. V dosavadním výběru jsou zatím jen čtyři hráči z české nejvyšší soutěže, konkrétně slávisté Tomáš Souček a Jaromír Zmrhal, dále Michal Trávník z Jablonce a plzeňský Jan Kopic. 



Šilhavý, který v září nahradil na lavičce Karla Jarolíma, při své premiéře u národního týmu zvítězil s novým mužstvem 2:1 v Lize národů na Slovensku a následně reprezentanti podlehli na Ukrajině 0:1. V tříčlenné tabulce Ligy B1 už Češi ztratili naději na vítězství a postup do elitní ligy. Národní celek se bude snažit udržet druhé místo a zachránit se.

Darida nehrál za reprezentaci od červnové přípravy s Austrálií, po zranění už nastoupil za Herthu Berlín na necelá dvě soutěžní utkání. Vedle něj se vracejí také další uzdravení hráči stoper Tomáš Kalas a záložník Jan Kopic.

Naopak týmu oproti Šilhavého první nominaci chybí elitní útočník Michael Krmenčík, kterému poraněné koleno nejspíš ukončilo sezonu. Na dlouhou dobu je mimo hru i další útočník Stanislav Tecl a zdravotní problémy trápí také další hráče. Otazník visí nad záložníkem Antonínem Barákem a zranění z derby si odnesli tři slávisté: obránci Vladimír Coufal s Ondřejem Kúdelou a záložník Josef Hušbauer, kteří jsou mezi náhradníky.

"Situaci nám komplikují některá zranění, řešíme alternativy za Krmenčíka. Necháváme si ještě čas na doplnění čtyř hráčů," řekl na tiskové konferenci Šilhavý.

V Polsku reprezentanti nastoupí 15. listopadu a Slovensko přivítají v Edenu 19. listopadu na závěr Ligy národů. Vstupenky jsou stále v prodeji ZDE>>>

Nominace fotbalové reprezentace pro zápasy s Polskem a Slovenskem

Brankáři: Tomáš Koubek (Rennais, 9/0), Jiří Pavlenka (Brémy, 7/0), Tomáš Vaclík (Sevilla, 22/0)
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 50/3), Jakub Brabec (Rizespor, 13/0), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor, 6/1), Pavel Kadeřábek, Hoffenheim, 34/3), Tomáš Kalas (Bristol, 16/2), Filip Novák (Trabzonspor, 17/1)
Záložníci: David Pavelka (Kasimpasa, 16/0), Vladimír Darida (Hertha, 52/4), Bořek Dočkal (Philadelphia, 37/6), Jakub Jankto (Sampdoria, 15/1), Jan Kopic (Plzeň, 14/3), Tomáš Souček (Slavia, 14/2), Michal Trávník (Jablonec, 4/0), Matěj Vydra (Burnley, 22/5), Jaromír Zmrhal (Slavia, 12/1)
Útočníci: Patrik Schick (AS Řím, 12/4)

Náhradníci: Antonín Barák, Jan Bořil, Vladimír Coufal, Martin Doležal, Martin Frýdek, Lukáš Hejda, Tomáš Hořava, Josef Hušbauer, Tomáš Chorý, Václav Jemelka, Ladislav Krejčí, Ondřej Kolář, Ondřej Kúdela, Lukáš Mareček, Tomáš Necid, Zdeněk Ondrášek, Ondřej Petrák, Daniel Pudil, Radim Řezník, Stefan Simič, Tomáš Sivok, Jiří Skalák, Patrizio Stronati, Milan Škoda, Josef Šural

Šilhavý podruhé nominoval. Hapalovi nepřeje štěstí ve vzájemném zápase
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud