Martin Pešout
7. září 2020 • 17:00

TOP 5 skotských opor: síla z United i Liverpoolu, centry od hráče Celtiku

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Ačkoli před zápasem Ligy národů mezi Českem a Skotskem poutá pozornost spíše domácí soupiska náhradníků, i mezi soupeři z Britských ostrovů můžeme najít několik zajímavých jmen. Pojďme se proto podívat na pět největších hvězd, které se postaví českému výběru.

  • Andrew Robertson (FC Liverpool)

    Andrew Robertson (v popředí) v zápase Skotska proti IzraeliFoto Profimedia.cz

    Skotsko má největší sílu v podobě svého kapitána Andrewa Robertsona. Levý bek Liverpoolu v pátek samozřejmě nechyběl Skotům proti Izraeli. Rodák z Glasgow vyniká obrovskou rychlostí, levou lajnu brousí ukázkově sem a tam. Nevypustí jediný souboj. V uplynulé sezoně zaznamenal v Premier League 12 asistencí, rok předtím o jednu méně.

  • James Forrest (Celtic Glasgow)

    James Forrest (vlevo) soupeří o balón s Eylonem Almogem (vpravo) během zápasu Skotsko - IzraelFoto Profimedia.cz

    Oporou Skotů je i James Forrest. Ten platil za velký talent tamního fotbalu, za seniorskou reprezentaci debutoval ve svých 19 letech už před deseti roky. A je nedílnou součástí základní sestavy Celticu. V pátek proti Izraelcům ohrozil soupeře několika dobrými centry, k tomu dokázal mnohokrát vybojovat míč.

  • Ryan Christie (Celtic Glasgow)

    Ryan Christie proměnil proti Izraelí nařízený pokutový kopFoto Profimedia.cz

    Forrestovým spoluhráčem ze Celticu je Ryan Christie. V reprezentaci nastupuje na podhrotu. Proti Izraeli skóroval z penalty. Před dvěma lety Celticu zajistil výhru ve finále domácího poháru.

  • Kieran Tierney (Arsenal)

    Kieran Tierney (vpravo) a Izraelec Eran Zahavi (vlevo) během souboje Ligy národůFoto Profimedia.cz

    Kieran Tierney je mladý zadák Arsenalu. Tam přišel před rokem společně s Davidem Luizem. Arsenal jej získal ze Celticu za 25 milionů liber, čímž se stal Tierney nejdražším Skotem v historii a trhl přestupový rekord směrem ze skotské ligy do zahraničí. 

  • Scott McTominay (Manchester United)

    Scott McTominay v dresu Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

    Třiadvacetiletý záložník Scott McTominay patří Manchesteru United. V Manchesteru prošel tamní akademií a za “A” tým debutoval před třemi lety. McTominay se narodil v Anglii. Jeho otec však pochází ze Skotska, a tak i sám hráč se rozhodl reprezentovat právě Skoty.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud