6. října 2020 • 09:18

Další změna v nominaci fotbalové reprezentace. Tým doplnil Holeš

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou fotbalovou reprezentaci před zápasy na Kypru, v Izraeli a ve Skotsku doplnil defenzivní univerzál Tomáš Holeš z pražské Slavie. Novináře o tom informoval tiskový mluvčí národní celku Petr Šedivý. Tým dnes dopoledne odletěl do Larnaky, kde ve středu odehraje přípravný zápas.



Holeš má dosud na kontě jeden start za reprezentační A-tým. V září nastoupil v Lize národů doma proti Skotsku (1:2) za narychlo vytvořené nové mužstvo, které nahradilo původní výběr. Ten musel do izolace kvůli dvěma pozitivním testům na koronavirus u členů realizačního týmu.

Sedmadvacetiletý Holeš může hrát na více postech - původně je pravým bekem, ale ve Slavii nastupoval i na postu defenzivního záložníka. Stejně jako ostatní reprezentanti podstoupil koronavirový test, který měl negativní.

Z národního týmu krátce před odletem na Kypru vypadlo několik hráčů. Zranění vyřadilo z nominace dva nejlepší útočníky Patrika Schicka s Michaelem Krmenčíkem a brankáře Ondřeje Koláře, pondělní testy na koronavirus pak odhalily jednoho nakaženého hráče z Plzně a kompletní trio z Viktorie Zdeněk Ondrášek, Jan Kopic a Lukáš Kalvach opustilo mužstvo. Ostatní členové týmu měli negativní výsledky. Kvůli hrozbě karantény po návratu do Brém z Izraele, kde je nepříznivá epidemiologická situace, bude chybět také další gólman Jiří Pavlenka.

Aktuální reprezentační kádr čítá 23 hráčů. Ve výběru jsou pouze dva útočníci, Adam Hložek s Matějem Vydrou, oba přitom mohou hrát v ofenzivě i na jiných postech. Trenér Jaroslav Šilhavý ale zatím dalšího útočníka dodatečně povolávat nebude.

Po středečním zápase na Kypru čekají reprezentaci dva duely Ligy národů. V neděli se představí v Izraeli a 14. října pak ve Skotsku.

Nominace české fotbalové reprezentace

Brankáři: Tomáš Koubek, Filip Nguyen, Tomáš Vaclík
Obránci: Jan Bořil, Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, David Hovorka, Pavel Kadeřábek, Ondřej Kúdela, Aleš Matějů, Filip Novák, Tomáš Petrášek
Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Bořek Dočkal, Tomáš Holeš, Alex Král, Lukáš Masopust, Lukáš Provod, Tomáš Souček, Petr Ševčík
Útočníci: Adam Hložek, Matěj Vydra

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud