14. října 2020 • 11:55

Trenérský velikán trpí za remízy 3:3. Berme radši Kloppa, přejí si Němci

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smráká se na budoucností trenérské stálice Joachima Löwa? Dva ze tří zápasů německé fotbalové reprezentace během šesti dnů skončily výsledkem 3:3. Zatímco minulou středu nedokázali Němci v přípravném zápase s Tureckem třikrát udržet vedení, v úterním duelu Ligy národů proti Švýcarsku naopak byli za remízu rádi, protože museli dvakrát dotahovat náskok soupeře. Po obou zápasech se na Löwa snesla vlna kritiky.



Po utkání s Tureckem a následném duelu Ligy národů na Ukrajině (2:1) mu zástupci tří reprezentačních generací Berti Vogts, Lothar Matthäus a Bastian Schweinsteiger vyčítali, že hraje proti slabším týmům s defenzivní taktikou a že nedokáže fungující prvky z týmu vítězů Ligy mistrů Bayernu Mnichov přenést do reprezentace.

Po utkání se Švýcarskem další z bývalých reprezentantů Olaf Thon uvedl, že „nechápe, proč najednou Němci hráli místo tří se čtyřmi obránci, čímž dostaly automatismy v defenzivě týmu tvrdou ránu“. Navíc obvinil Löwa z toho, že mu v hodnocení zápasů chybí sebereflexe.

Šedesátiletý Löw, který je u týmu už od roku 2004 a od roku 2006 jako hlavní trenér, se naopak snaží pozitivně nahlížet na to, že jeho svěřenci dokázali zareagovat nejen na brzké dvoubrankové vedení soupeře, ale i na vedení Švýcarů 3:2.

„Byl to brutálně intenzivní fotbal. Oba týmy neustále útočily, úder na jedné straně střídal ten na druhé. Sice jsme vstoupili do zápasu špatně, ale pozitivní je, že jsme prokázali velké odhodlání, morálku a bojovnost a na góly Švýcarů jsme vždy odpověděli. Pokaždé jsme ukázali, že nechceme prohrát,“ řekl Löw na tiskové konferenci po zápase.

„Ano, samozřejmě vidíme chyby v obraně. Ale bylo to dáno tím, že jsme riskovali a vzadu hráli jeden na jednoho. Musíme zlepšit komunikaci, pak se zlepší i naše defenziva. Každopádně beru pozitivně, že nám zápas přinesl spoustu poznatků,“ doplnil trenérský mohykán na lavičce německé reprezentace.

V titul z EURO věří jen 6,7 % fanoušků


Löw nečelí jen kritice bývalých hráčů, ale i německých fanoušků. Podle ankety agentury SID si 76,5 procenta Němců nepřeje, aby tým dál vedl. Chtějí, aby jej nahradil kouč úřadujícího vítěze anglické ligy Liverpoolu Jürgen Klopp.

Kouč úřadujících vítězů Ligy mistrů z Bayernu Mnichov a někdejší Löwův asistent u reprezentace Hansi Flick získal 14,8 procenta hlasů. Thomase Tuchela, který letos s Paris St. Germain čelil Bayernu ve finále Ligy mistrů, si přeje jako trenéra národního týmu 10,7 procenta hlasujících.

Löwova popularita klesla zejména poté, co Němci jako úřadující mistři světa vypadli na šampionátu v roce 2018 už v základní skupině. Fanoušky pak trenér pobouřil i tím, že ihned po turnaji vyřadil z reprezentace ofenzivního záložníka Bayernu Thomase Müllera, který měl letos značný podíl na zisku trofeje z Ligy mistrů.

I proto je většina fanoušků skeptická ohledně šancí na zisk titulu mistrů Evropy v příštím roce. Očekává jej pouze 6,7 procenta hlasujících, přes šedesát procent naopak nevěří ani tomu, že se Němci probojují do semifinále.

Německo je po čtyřech zápasech skupiny A4 Ligy národů na druhém místě o skóre před Ukrajinou, na vedoucí Španělsko pak ztrácí bod. A právě s oběma zmíněnými týmy čekají Löwův tým v listopadu duely o první místo ve skupině, které vítězi zajišťuje postup do semifinále.

Skupina 4

Z V R P Skóre B
1. Španělsko 6 3 2 1 13:3 11
2. Německo 6 2 3 1 10:13 9
3. Švýcarsko 6 1 3 2 9:8 6
4. Ukrajina 6 2 0 4 5:13 6

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud