3. června 2022 • 10:40

Švýcaři kritizují prohru s Českem: Groteskní góly a slabá obrana

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarská média po čtvrteční porážce 1:2 v Lize národů s Českem kritizují fotbalovou reprezentaci za laciné góly a slabý výkon v defenzivě. Obě inkasované branky v pražském Edenu označují za „groteskní“ a poukazují i na to, že výběru helvétského kříže nesedělo netradiční rozestavění 4-4-2.



Českou reprezentaci poslal do vedení v 11. minutě Jan Kuchta, jenž využil série nedorozumění bránících hráčů a propadlý míč poslal pohodlně do sítě. Těsně před pauzou sice srovnal Noah Okafor, v 58. minutě ale rozhodl další kuriózní gól po teči Djibrila Sowa.

„Večer ve znamení grotesky. Střídání zraněného rozhodčího Daniela Sieberta do utkání přesně zapadlo,“ píše deník Neue Zürcher Zeitung. Podle něj se svěřenci kouče Murata Yakina za celých 90 minut nedostali pořádně do zápasu.

Podobně popisuje porážku i bulvární deník Blick. „Češi mají rádi grotesku a komedii. Nejslavnější postavou je tam Švejk ze stejnojmenného humoristického románu. Švýcaři nechtěli zůstat pozadu, a tak darovali soupeři dva groteskní góly,“ píše deník, podle kterého je výsledek pro mužstvo velkou komplikací ve skupině A2. „Po porážce s papírově nejslabším týmem skupiny už není kam couvnout.“

Blick kritizuje „ospalý a chaotický“ výkon v defenzivě a v nadsázce si pokládá otázku, zda hráči v první půli nestávkovali kvůli netradičnímu rozestavění 4-4-2. V minulých zápasech hrál kouč Yakin obvykle na jednoho útočníka, což Švýcarům v kvalifikaci vyneslo postup na mistrovství světa.

„Formace 4-4-2 Švýcarům neseděla a možná od ní mohl Yakin upustit dřív. Výsledkem byly dva extrémně zvláštní góly. Jako by jeho svěřencům v takových zápasech chyběla motivace, ve třech utkáních po postupu na světový šampionát uhráli jen jednu remízu,“ všímá si list Tages Anzeiger.

Deník 20 Minuten udělil v hodnocení švýcarských hráčů nejnižší známky za výkon obráncům. Nikomu z celého týmu nedal vyšší hodnocení než čtyři body ze šesti možných. „Obranná čtyřka byla slabá, stopeři byli nejistí. Takhle jsme si náhradu za Akanjiho nepředstavovali,“ připomíná deník, že Švýcarům chyběl obvyklý člen základní sestavy.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud