9. června 2015 • 19:47

Lvíčatům generálka na EURO vyšla, Ukrajinu porazili i podruhé

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let porazili v generálce na domácí mistrovství Evropy Ukrajinu 2:1. Výběr trenéra Jakuba Dovalila poslal v přípravném utkání na závěr soustředění v Zell am See do vedení Tomáš Přikryl, pak sice vyrovnal Dmytro Chljobas, ale v závěru přidal druhou branku Robert Hrubý.



Přikryl se prosadil tečovanou střelou ve 24. minutě a trefil se ve druhém utkání za sebou, když navázal na gól z nedělního zápasu s Ukrajinou, který Češi vyhráli 3:0.

Chljobas vyrovnal v 73. minutě, ale výhru pět minut před koncem zajistil Hrubý, který se nevešel do nominace na šampionát. Třetí gól mohl ještě přidat Tomáš Kalas, ale trefil pouze břevno.

Český tým nastoupil bez trojice Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, která se k mužstvu připojí až po pátečním kvalifikačním utkání seniorské reprezentace na Islandu. V sestavě chyběl také záložník Jiří Skalák, jenž doléčuje operované koleno.

Dovalilův výběr po středečním návratu ze soustředění čekají dva dny volna. Na mistrovství Evropy, které v České republice začne 17. června, se Češi v základní skupině utkají s Dánskem, Srbskem a Německem.

ČR - Ukrajina 2:1 (1:0)
Branky: 24. Přikryl, 85. Hrubý - 73. Chljobas.

Sestava ČR: Koubek - Jugas (61. Holeš), Brabec (46. Kalas), Baránek, Hybš (46. Hanousek) - Jánoš (61. Takács), Zmrhal (61. Trávník) - Přikryl (46. Kliment), Houska (74. Hrubý), Frýdek (61. Vávra) - Masopust. Trenér: Dovalil.

V posledním utkání se postavil do branky Tomáš Koubek
V posledním utkání se postavil do branky Tomáš Koubek

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud